IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BASF придоби световен лидер в производството на батерии

Ovonic Battery Company е изобретила технологията за NiMH батерии и издава лицензи за всички производители на такива батерии

14:08 | 17.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
BASF придоби световен лидер в производството на батерии

Германският химически концерн BASF придоби Ovonic Battery Company, филиал,  изцяло притежаван от Energy Conversion Devices Inc. Базирана в град Рочестър Хилс, Мичиган, компанията Ovonic е световен лидер в производството на никел-металхидридни (NiMH) батерии, включително в производството на съвременни катодни материали за този тип батерии.

Освен това компанията притежава изследователски център за иновативни материали за батерии в град Трой, Мичиган. Цената на сделката засега остава тайна, предава DPA. 

Ovonic изобретява технологията за производство на NiMH батерии във вида, в който се използва днес, и притежава американско патентно портфолио 97 U.S., както и международни патенти и патентни приложения в тази област. Днес всички големи производители на NiMH батерии работят с лиценз, издаден от Ovonic.

Освен върху технологии за електролити и развойна дейност за катодни материали за литиево-йонни батерии BASF работи и над концепции за батерии от следващото поколение. Следвайки тази тенденция германският концерн придоби по-рано част от Sion Power за 50 млн. долара, която има разработки в тази област.

Като част от BASF Ovonic ще бъде управлявана от новото глобално бизнес подразделение на BASF – Battery Materials, което стартира работа на 1 януари 2012 г. с цел да интегрира настоящите и бъдещи дейности на компанията, свързани с разработването на иновативни материали за батерии, в едно опериращо звено под ръководството на Catalysts division в град Изелин, Ню Джърси.

Като допълнение към настоящите си дейности в разработването на електролити  и катодни материали за литиево-йонни батерии, BASF проучва концепции за иновативни материали за батерии от ново поколение, включително технологии за разработването на литиево-серни батерии, които са в ранна фаза на развитие съвместно с компанията Sion Power, в която наскоро BASF получи равен дял на собственост срещу 50 млн. долара.

В резултат от тези инициативи BASF осигурява широко покритие от технологии за производството на иновативни материали за батерии с цел да подпомогне бъдещето на електромобилите, изпълнявайки дългосрочната си цел да се наложи като водещ доставчик на функционални материали и компоненти, с които да обслужва производителите на горивни клетки и батерии из цял свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:42 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още