IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Exxon ще инвестира 185 млрд. долара в проучване на нови залежи на нефт и газ

Инвестициите от близо 37 млрд. долара на година са необходими, за да бъдат увеличени доставките на петрол и газ, посочва изпълнителният директор на компанията

21:32 | 08.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Exxon ще инвестира 185 млрд. долара в проучване на нови залежи на нефт и газ

Американският енергиен гигант Exxon обяви, че през идните 5 години ще инвестира близо 185 млрд. долара в проучване на нови източници на петрол и природен газ, съобщава Асошиейтед прес.

Най-голямата петролна компания в света, чиито акции се търгуват на борсата, обяви днес, че ще разшири глобалното проучване за нови източници, за да покрие нарастващото глобално търсене.

Инвестициите от близо 37 млрд. долара на година са необходими, за да бъдат увеличени доставките на традиционни горива като петрол и газ, както и за разработване на нови енергийни източници, заяви изпълнителният директор на концерна Рекс Тилърсън.

През 2011 г. петролните гиганти ExxonMobil, Chevron и Royal Dutch Shell PLC са добили по-малко суров петрол отколкото през 2010 г..

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още