IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слаби изменения на индексите в Ню Йорк в началото на сесията*

Инвеститорите очакват финансовите министри на държавите от еврозоната да одобрят останалата част от спасителния пакет за Гърция

17:28 | 12.03.12 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

С минимални изменения на индексите и превес на песимизма се води търговията на Wall Street.

Повече от час след началото на сесията Dow Jones се покачва с 0,16% до 12 943 пункта, S&P 500 се понижава с 0,14% до 1 369 пункта, а Nasdaq отбелязва спад от 0,29% до 2 980 пункта.

От една страна инвеститорите в момента залагат доколко забавянето на икономическия растеж на Китай ще доведе до отпускане на монетарната политика, съобщи Bloomberg.

Страната отчете рекорден за последните две десетилетия търговски дефицит през миналия месец, а днес централната банка в Пекин посочи в изявление, че ще води благоразумна монетарна политика на фона на „фината настройка“ на икономиката.

Инвеститорите са вторачени и в Европа, където финансовите министри на държавите от еврозоната трябва да се произнесат за втората половина от спасителната програма за Гърция.

На последното заседание на Европейския съвет лидерите на еврозоната одобриха отпускането само на средствата, които имаха отношение към преструктурирането на дълга на страната.

Според Фред Диксън, главен инвестиционен стратег на Davidson Cos., ще е необходимо комбинираното действие на силно позитивни статистически данни и изключителни корпоративни отчети за първото тримесечие на годината, за да бъдат преминати ключовите граници от 13 хил. пункта за Dow Jones и 3 хил. пункта за Nasdaq.

* Актуално към 17.05 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още