IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Johnson&Johnson отчете 12% ръст на печалбата след валутни ефекти

Заради колебания във валутните курсове американският гигант е постигнал печалба от 3,9 млрд. долара през първото тримесечие

16:43 | 17.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Johnson&Johnson отчете 12% ръст на печалбата след валутни ефекти

Американската компания Johnson&Johnson, която е сред лидерите в производството на козметични и лекарствени продукти в света, е постигнала 12% ръст на печалбата си през първото тримесечие на годишна база, пише MarketWatch.

Положителният резултат на компанията е в размер на 3,9 млрд. долара, или 1,41 долара на акция. Преди година фармацевтичният гигант постигна печалба от 3,5 млрд. долара, или 1,25 долара на акция.

В основата на добрия отчет е валутният пазар. Ако се премахнат ефектите, свързани с колебанието на валутните курсове, свързани с придобиването на Synthes, както и някои други еднократни събития, то печалбата се повишава далеч по-слабо – от 1,35 на 1,37 долара на акция.

Приходите на Johnson&Johnson са почти без промяна, като са в размер на 16,1 млрд. долара. Продажбите в САЩ са се понижили с 5,1 на сто, докато в останалия свят е отчетен ръст от 4,1 на сто. Резутатите включват и негативното влияние на валутните курсове, което се равнява на 2,3 процентни пункта.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба на акция след отчитане на еднократните ефекти от 1,35 долара и приходи в размер на 16,26 млрд. долара.

Брутният марж на печалбата се е понижил от 70,5 на сто до 69,6 на сто. Разходите за развойна дейност и проучване са се свили с 5,4 на сто, докато при маркетинг и административните разходи понижението е 0,8 на сто.

Минути преди старта на борсовата сесия акциите на Johnson&Johnson се движат почти без промяна, а от началото на годината те са поевтинели с около 2,5 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още