IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Букурещ разсекрети договори с Chevron

Ако компанията открие природен газ или петрол, ще плати на Румъния между 3,5% и 13% от стойността на залежите

15:28 | 26.04.12 г. 11
Автор - снимка
Редактор
Букурещ  разсекрети договори с Chevron

Румънската агенция за полезните изкопаеми ANRM днес разсекрети поредица договори за проучвания за газ, подписани с американския петролен гигант Chevron Corp. след неговото съгласие те да станат обществено достояние, съобщи румънската информационна агенция  Mediafax, цитирана от MarketWatch.

Договорите, публикувани на официалния уебсайт на агенцията за полезните изкопаеми, се отнасят до сондажите и разработването на 3 блока в Черно море, разположени съответно близо до селищата Вама Вече, Адамклиси и Костинещи. Компанията е подписала договор и за четвърти блок, близо до град Барлад.

Според условията в контрактите Chevron получава правата за проучване в блоковете за период от 30 години с възможност за удължаване с още 15 години.

Ако американската компания открие природен газ или петрол, тя ще трябва да плати на Румъния между 3,5% и 13% от стойността на откритите залежи.

От Chevron са обещали също да осъществят 8 сондажа в трите блока в Черно море в рамките на 4 години след подписването на договора, което стана в края на март тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 13 rate down comment 1
Ricco
преди 12 години
"да плати на Румъния между 3,5% и 13% от стойността на откритите залежи"---------------Не ми е много ясно какво точно значи "от стойността на откритите залежи", но ако е това, което си мисля, то тези сделки ми изглеждат като чист ОБИР. Без упойка! Баси! Такива ли са процентите?! Ами ако за такива проценти трябва да рискуваме с шистов газ (например), ще трябва да върнем смъртното наказание и този който сключи подобна сделка да бъде умъртвен незабавно. Без упойка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още