IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Standard & Poor's понижи рейтингите на 15 италиански банки с по една степен

Сред засегнатите кредитни институции са UniCredit, UBI, Mediobanca и подразделения на Iccrea Banking Group

09:35 | 04.08.12 г.
Standard & Poor's  понижи рейтингите на 15 италиански банки с по една степен

Международната рейтингова агенция Standard & Poor`s понижи с по една степен рейтингите на 15 италиански банки, се посочва в нейно съобщение, цитирано от Ройтерс.

„Смятаме, че на фона на положението в Италия, която се сблъска с доста по-продължителна и дълбока рецесия, отколкото се очакваше, уязвимостта на банките в страната ще нарасне“, пише в съобщението на агенцията.

Между кредитните институции, чийто рейтинг е понижен, са  UniCredit, Unione di Banche Italiane (UBI), Mediobanca, както и Iccrea Holding SpA, Iccrea Banca SpA и Iccrea BancaImpresa SpA, влизащи в Iccrea Banking Group. Перспективите по рейтингите са негативни.

През последната година Италия преживява сериозни икономически затруднения и прие няколко антикризисни програми, насочени към понижаване на разходите и възстановяване на икономиката на страната, и стартира няколко реформи, включително на пазара на труда и при пенсиите.

Последната подобна програма бе разработена и одобрена от правителството на Марио Монти в началото на юли.

Според плановете на правителството, които предстои да бъдат одобрени от парламента на страната, до края на 2012 г. ще бъдат икономисани 4,5 млрд. евро, през 2013 г. - още 10,5 млрд. евро, а през 2014 г. - 11 млрд. евро. Понижаване на разходите е предвидено в много сфери, включително за сметка на свиване на финансирането на провинциите и областите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още