IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ за първи път освобождават гориво за отопление от резерва си

Деблокираното дизелово гориво трябва да подпомогне възстановителните операции след урагана Санди

10:03 | 03.11.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
САЩ за първи път освобождават гориво за отопление от резерва си

Американското министерство на енергетиката ще деблокира гориво за отопление от Североизточния резерв, за да подпомогне възстановяването след урагана Санди, предава CNBC.

Ще бъде освободено дизелово гориво за административни сгради и оборудване, в това число електрически генератори, водни помпи, камиони и други превозни средства.

Първоначално ще се отпуснат 2 млн. галона гориво, като министерството ще осигури допълнителни количества, ако е необходимо. Това е първият случай в историята, в който се отблокира гориво за отопление от резерва.

Североизточният резерв от гориво за домашно отопление бе създаден през 2000 г., като част от Стратегическия петролен резерв на САЩ при извънредни ситуации и срив на пазара на гориво.

„Решението е част от усилията за подпомагане на засегнатите от природната  стихия. Този заем от резерва ще помогне за обезпечаване на възстановителните операции”, заяви енергийният министър Стивън Чу.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още