IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Позитивно начало на седмицата за щатските борси*

Вниманието на инвеститорите е фокусирано върху акциите на добивната компания Alcoa

17:42 | 08.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Позитивно начало на седмицата за щатските борси*

Американските фондови пазари започват сесията в понеделник с ръстове. В центъра на вниманието са акциите на добивната компания Alcoa Inc., която ще оповести финансовия си отчет за второто тримесечие, пише MarketWatch.

Ценните книжа на Alcoa поскъпват с 0,3%. Производителят на алуминий и компонент на Dow ще представи резултатите си за периода април-юни след затварянето на пазара.

"Alcoa е известна със склонността си в миналото да изненадва с добри отчети", заяви Ник Райх, главен изпълнителен директор на Earnings Scout. Той отбелязва, че очаква Alcoa да спечели 6 цента на акция за второто тримесечие въпреки прогнозите от преди седмица за 9 цента. Очакванията на експертите преди месец бяха за 11 цента, а преди три месеца – за 14 цента.

"Така че, ако Alcoa постигне 7 или 8 цента на акция днес, няма ли това да е наистина една положителна изненада?", запита лаконично Райх.

Индустриалният бенчмарк Dow Jones се изкачва с 67,02 пункта, или 0,4%, до 15 202,86 пункта. Широкият S&P 500 е нагоре с 7,49 пункта, или 0,5 на сто, до 1 639,38, докато технологично ориентираният Nasdaq Composite напредва с 13,4 пункта, или 0,4%, до 3 492,77 пункта.

Индексът S&P 500 спечели 1,6% през миналата седмица, след като по-добрите от очакваното икономически доклади от САЩ подкрепиха очакванията за възможно ограничаване на 85-милиардните месечни стимули от страна на Федералния резерв.

Инвеститорите очакват бъдещите намерения на щатската централната банка да станат по-ясни след заседанието на Федералната комисия за отворения пазар (FOMC) в сряда.

Докладът за работните места през юни показа, че работодателите са наели повече нови служители от очакванията. Междувременно стана ясно и че молбите за безработица са намалели, а производственият сектор се е подобрил.

Акциите на Dell Inc. поскъпват с 2,3%, след като консултантската компания Institutional Shareholder Services Inc. одобри сделката за изкупуване на базираната в Тексас компютърна компания Round Rock на цена от 13,65 на акция.

Акциите на Priceline.com от своя страна напредват с 2,72%, след като анализаторите от Morgan Stanley повишиха рейтинга на онлайн портала с една стъпка до ниво „overweight”.

* Данните са актуални към 17:00 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още