IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските търговци ще имат шест дни по-малко за Коледните разпродажби

Повечето магазини вече започнаха кампаниите с намаленията

21:49 | 01.11.13 г.
Американските търговци ще имат шест дни по-малко за Коледните разпродажби

Американските търговци обмислят варианти заради скъсения период за Коледното пазаруване. Традиционно потребителите в САЩ започват да пазаруват за празниците в дните след Деня на благодарността.

Празникът се празнува в последния четвъртък на ноември, а в петък започват намаленията на магазините.

Денят носи името „Черен петък”, но това е свързано със счетоводен термин – когато фирмите излизат на печалба, а не е заради някоя трагедия. Веднага след това идва ред и на „Цифровия понеделник”, когато хората се завръщат в офисите си и идва часът на онлайн пазаруването.

През тази година Денят на благодарността се пада на 28 ноември, отбелязва Reuters. Спрямо миналата година „търговските” дни са с шест по-малко.

По тази причина и някои магазини вече започнаха с отстъпките. На сайта на Wal Mart например вече има оферти, предлагащи отстъпки.

Toy R Us пък започна с месец по-рано рекламната си кампания и предлага отстъпки за своите редовни клиенти още от 31 октомври. Target Corp ще похарчи повече за реклама на офертите си, сочи анализът на плановете на компанията. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още