IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pfizer отчете по-добри от очакваното тримесечни резултати

За това са допринесли по-добрите продажби на нови терапии за рак и артрит, както и на болкоуспокояващи

16:25 | 28.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Pfizer отчете по-добри от очакваното тримесечни резултати

Pfizer обяви по-добри от очакваното финансови резултати за последното тримесечие на 2013 г. заради по-добрите продажби на нови терапии за рак и артрит, както и на болкоуспокояващи, предаде Ройтерс.

Акциите на компанията поскъпнаха с 3 на сто в предварителната търговия след обявяването на резултатите.

Най-големията американски производител на лекарства обяви, че нетната печалба за периода октомври-декември 2013 г. е 2,57 млрд. долара, или 40 цента за акция. Година по-рано печалбата на фармацевтичната компания е била 6,32 млрд. долара, или 86 цента за акция. Тогава обаче Pfizer се облагодетелства от продажбата на бизнеса си с храни на Nestle.

Като се изключат еднократните ефекти, през последното тримесечие на миналата година фармацевтичната компания е спечелила 56 цента на акция. Очакванията на анализаторите бяха за 52 цента на акция.

Продажбите на компанията в глобален мащаб са се свили с 2% до 13,56 млрд. долара заради засилената конкуренция на генериците. Резултатът обаче е по-висок от очакваното от Wall Street – експерти прогнозираха, че продажбите ще намалеят до 13,35 млрд. долара.

От Pfizer съобщават, че очакват за цялата 2014 г. печалбата да достигне 2,20-2,30 долара на акция, което съвпада с прогнозите на анализатори за 2,28 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още