IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джим О'Нийл: Фондовият пазар в САЩ ще претърпи тежка година

Инвеститорите трябва да се обърнат към развиващите се пазари, посочи популярният икономист

13:06 | 04.04.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Джим О'Нийл: Фондовият пазар в САЩ ще претърпи тежка година

2014-та ще бъде тежка година за фондовия пазар в САЩ. Такова становище изрази пред CNBC популярният икономист и бивш председател на Goldman Sachs Asset Management Джим О'Нийл.

По думите му нововъзникващите пазари, в частност Китай и Индия, както и най-голямата европейска икономика – Германия, ще бъдат най-добре представящите се през тази година.

"Мисля, че американският пазар е изправен пред редица предизвикателства... Това ще засегне представянето му през тези година", посочи О'Нийл. "Ако имаме един глобален бичи пазар през тази година, той ще бъде воден от нещо различно от САЩ", допълни той.

"Вместо това инвеститорите трябва да се обърнат към развиващите се пазари. Германия пък се опитва да въдвори малко ред в бъркотията, известна като Европа", посочи още икономистът.

О'Нийл посочи, че докладът за новите работни позиции в САЩ през март, който ще бъде публикуван днес, може и да изненада пазарите.

"Мисля, че целият консенсус бе, че досегашната слабост се дължеше на времето. Очакваме днешните данни да отразят това. Днес ще бъде голям ден за данните от САЩ", посочи той.

Според О'Нийл, който е автор на БРИК (Бразилия, Русия, Индия и Китай), Р-то от абревиатурата, или Русия, трябва да бъде извадено от неофициалния съюз. Причината е неотдавнашното анексиране на Крим.

Xодът на Кремъл доведе до 15 на сто спад в руския индекс MICEX от началото на 2014 г. до средата на март. Впоследствие обаче бенчмаркът се възстанови, като към момента добавя над 6 на сто спрямо година по-рано.

Вижте още във видео материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
Не е помолен, а е платен!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 5
Internet
преди 10 години
поредният ***, помолен от ЦРУ да коментира анти-руски
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още