IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Счетоводна грешка за 4 млрд. долара осуетява капиталовите планове на BoA

Втората по големина американска банка ще трябва да намали сумата, предвидена за обратно изкупуване на акции и увеличение на дивидента

22:11 | 28.04.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Счетоводна грешка за 4 млрд. долара осуетява капиталовите планове на BoA

Bank of America замразява плановете си за увеличение на дивидента и програмата си за обратно изкупуване на акции заради грешка при изчислението на капитала, съобщава Ройтерс.

Втората по големина американска банка обяви, че заради грешката тя трябва да намали с 4 млрд. долара размера на капитала, следен от регулаторите. 

Сумата се равнява на близо три четвърти от допълнителните пари, които регулаторите разрешиха на банката да насочи към акционерите си през следващите четири тримесечия.

Федералният резерв нареди на Bank of America да коригира грешката и да представи наново плановете си в рамките на един месец.

През март Фед одобри баратно изнката да изкупи обратно свои акции за 4 млрд. долара и да увеличи дивидента с над 1,5 млрд. – от 1 на 5 цента за тримесечие.

Грешката е свързана с начина на изчисление на стойността на структурирани облигации, емитирани от  Merrill Lynch. Bank of America купи Merrill Lynch малко преди фалита на Lehman Brothers през септември 2008 г. и наследи облигациите.

Преоценяването на регулаторния капитал няма да засегне предходните консолидирани отчети на банката и собствения й капитал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
michaelis
преди 10 години
аа не бе, всичко там е базирано на очавания и изчисления в бъдещето, ама в настоящето са пълни бастуни . Как можеш да правиш отчети и да ти скачат акциите на базата на нещо което още не се е случило ??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
0pk
преди 10 години
Периодично публикувате такива статии за разни банкови грешки с по някви си милиарди, което още повече затвърждава убеждението ми, че цялата им икономика се крепи на банкова грешка :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още