IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs понижи краткосрочната си перспектива за глобалния капиталов пазар

Общият темп на възвръщаемост ще се забави в сравнение с постигнатото през последните няколко години, посочва банката

13:14 | 28.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Goldman Sachs понижи краткосрочната си перспектива за глобалния капиталов пазар

Goldman Sachs Group Inc понижи перспективата си за глобалния капиталов пазар до "neutral" в краткосрочен план, макар и оценката в дългосрочен план да остана "overweight", предава Ройтерс.

Финансовата корпорация посочи в изследване притесненията си, че повишаването на лихвените проценти ще изпрати надолу цените на акциите през следващите три месеца. Дружеството допълни, че очаква "общият темп на възвръщаемост да се забави в сравнение с това, което видяхме през последните няколко години".

В своя анализ експертите от Goldman Sachs заявиха, че ускоряването на глобалния икономически растеж е "до голяма степен зад нас и геополитическите рискове са повишени". Въпреки тези фактори компанията съобщи, че акциите ще са все така най-атрактивният клас активи в хоризонт от 12 месеца "с голяма разлика".

Капиталовите пазари в световен мащаб продължават да постигат рекорд след рекорд от началото на годината. Международният бенчмарк MSCI All-World Index достигна нов връх в началото на юли, след като натрупа повече от 5 на сто през 2014 г.

Разделяйки света на региони, от Goldman поставиха оценка "overweight" на Европа и Япония и "underweight" на САЩ. Разглеждайки отделните сектори, експертите писаха "overweight" на технологичните акции в САЩ, Европа, Япония и другаде в Азия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още