IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хубавото време донесе печалба на Home Depot

Веригата магазини за стоки за дома успя да се възстанови през пролетта, след като тежката зима навреди на продажбите ѝ

15:05 | 19.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Хубавото време донесе печалба на Home Depot

Американската верига магазини за стоки за дома Home Depot изненада приятно пазарите с данните за печалбата и продажбите си през второто тримесечие на фискалната си година, пише MarketWatch.

Акциите на Home Depot поскъпват с 3% в часовете преди началото на търговията на борсата във вторник, след като компанията повиши прогнозата си за годишната печалба, насърчена от силното представяне през второто тримесечие.

Веригата очаква да отчете печалба от 4,52 долара на акция, което е с 10 цента над предишната ѝ прогноза, докато очакванията за продажбите остават непроменени. В новата прогноза са включени и очаквани ползи от обратно изкупуване на акции за 7 млрд. долара по време на текущата фискална година.

„Сезонното ни представяне през пролетта отскочи от слабото такова по време на тежката зима, като записваме добри резултати както на вътрешния ни пазар, така и навън“, каза председателят и изпълнителен директор на Home Depot Франк Блейк.

Продажбите на компанията в магазините ѝ в САЩ, отворени преди повече от една година, нарастват с 6,4%, докато общият ръст на продажбите във всички региони е 5,8%. Нетната печалба нараства с 14% през второто тримесечие на годишна база до 2,05 млрд долара (1,52 долара на акция). Нетните приходи от продажби се увеличават с 5,7% до 23,81 млрд. долара, докато брутният марж остава непроменен при 34,3%.

Анализаторите очакваха печалба от 1,45 долара на акция и приходи в размер на 23,61 млрд. долара.

Общият брой на трансакциите на клиентите на Home Depot нараства с 4,2% до 409,7 млн. долара, въпреки че не харчат много повече, отколкото преди година, като средната им сметка нараства с 1,8% до 58,43 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още