IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на GE скочи с 61%

Добрият резултат бе постигнат въпреки негативното представяне на петролния и газов бизнес на компанията

12:14 | 24.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тримесечната печалба на GE скочи с 61%

Петролният и газов бизнес на General Electric Co (GE) успя да издържи на резкия спад на цените на суровините, но въпреки това компанията се подготвя за задълбочаване на проблемите през следващите месеци, пише The Wall Street Journal.

През последните три месеца на 2014 г. поръчките на звеното на американския гигант са намалели с 10%, като в това число попада и спадът със 72% на поръчките за сондажно оборудване.

От компанията заявиха, че за момента не могат да отдадат спада на поръчките единствено на по-ниските цени. Въпреки това сигналите за подобно развитие са многобройни.

"Това ще дойде през 2015 г.", каза главният финансов директор на GE Джеф Борнстейн.

За трите месеца, приключващи на 31 декември, печалбата на GE нарасна с 61 на сто до 5,15 млрд. долара от 3,21 млрд. долара година по-рано. Приходите пък се покачиха с 4% до 42 млрд. долара.

За последното десетилетие главният изпълнителен директор на дружеството Джеф Имелт насочи значителна част от усилията си именно в петролния и газов бизнес, който донесе 17% от приходите на компанията през миналата година. Това бе и една от основните причини част от ръководителите на GE да предупредят за възможни спадове и в приходите, и в печалбата през настоящата година.

Спадът с 6% на годишна база в приходите от петролния и газов бизнес за последното тримесечие бе компенсиран от по-добрите резултати в други части на промишленото портфолио, като например производството на реактивни двигатели и локомотиви.

Индустриалните приходи нараснаха с 6% спрямо година по-рано. Основната причина бе подобряването на позициите на GE Capital на много от ключовете пазари по света, най-вече в Азия.

Книжата на GE затвориха сесията на Wall Street в петък на цена от 24,48 долара при дневен ръст от 0,82%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още