IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечният отчет на Home Depot изненада приятно въпреки скъпия долар

Веригата магазини покачва дивидента си с 26% и предприема мащабна програма по обратно изкупуване на акции в размер на 18 млрд. долара

15:21 | 24.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тримесечният отчет на Home Depot изненада приятно въпреки скъпия долар

Home Depot Inc публикува по-добри от очакваното резултати за последното тримесечие заради скока на продажбите в САЩ. Въпреки това веригата магазини за домашно оборудване представи предпазлива прогноза за годината, като се позовава на силния щатски долар, пише MarketWatch.

Компанията също така обяви, че покачва тримесечния си дивидент с 26% и предприема мащабна програма по обратно изкупуване на акции в размер на 18 млрд. долара.

За трите месеца, приключващи на 1 февруари, Home Depot отчете ръст на продажбите от 7,9%, изключвайки новооткритите или затворените магазини. Магазините в САЩ се радват на ръст на търсенето от 8,9%, докато общо извършените трансакции с клиенти са се увеличили с 5,1%. Средната сметка на клиент пък нараства с 3% до 57,79 долара.

Като цяло компанията отчете печалба от 1,38 млрд. долара, или 1,05 долара на акция, в сравнение с 1,01 млрд. долара, или 73 цента на акция, година по-рано. Резултатите за тримесечието включват постъплението от 111 млн. долара от продажбата на част от дела на Home Depot в HD Supply Holdings Inc.

За 2015 г. Home Depot очаква печалба на акция от 5,11 до 5,17 долара при ръст на продажбите от 3,5-4,7%. По текущи цени компанията смята, че валутните курсове ще свият ръста на продажбите с около 1 млрд. долара през 2015 г.

Анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, прогнозираха наскоро печалба на акция в размер на 5,23 долара при ръст на продажбите от 5%.

По думите на Крейг Миниър, който стана главен изпълнителен директор през миналата година, Home Depot се стреми да подобри досегашния си стабилен ръст на продажбите. Компанията, както и по-малкият ѝ конкурент Cos Low, са едни от основните бенефициенти на подобряването на жилищния пазар в САЩ, тъй като потребителите xaрчат средства за ремонти и други проекти.

По-рано този месец компанията заяви, че ще наеме 80 000 работници за пролетно-летния сезон тази година, каквото бе нивото и през 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още