IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Легендарният производител Colt на крачка от фалита

Финансовите задължения на Colt Defense към този момент надхвърлят 355 млн. долара, пише WSJ

15:51 | 15.06.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Карабина на производителя. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Карабина на производителя. Снимка: Ройтерс

Американският легендарен производител на огнестрелни оръжия Colt Defense LLC възнамерява през следващите дни да се обърне към съда с искане да получи защита при обявяване на банкрут, пише в електронната си версия The Wall Street Journal.

Според източници на американското издание компанията се е договорила със своите двама основни кредитора предоставяното финансиране да продължи, докато продължи и процесът по банкрут. След завършването на предвиденото преструктуриране на компанията Colt разчита да остане на оръжейния пазар.

Според The Wall Street Journal коцнернът възнамерява да организира разпродажба на свои структури. Очаква се това да подобри финансовото състояние на компанията. Изданието пише, че финансовите задължения на Colt Defense към този момент надхвърлят 355 млн. долара (316 млн. евро). В средата на май компанията не е успяла да погаси задължение от над 10,9 млн. долара (9,6 млн. евро). Сега тече 30-дневен гратисен период, в който задълженията може да се платят.  

WSJ отбелязвa, че последното десетилетие на 20-ти век е било доста успешно за компанията, след като тя получи редица изгодни поръчки от властите на САЩ, но в последните години продажбите значително се свиват. Официални коментари по темата от страна на компанията засега няма.

През миналата седмица CNN предаде, че Colt вече е постигнала споразумение за преструктуриране на дълга с банката си. Но група от инвеститори е отказала предложението, защото не е искала да поеме каквито и да е загуби. Вероятно тези кредитори очакват в случай на процес по несъстоятелност да получат повече пари.

Ако се стигне до разпродажба на активи, и по-големите конкуренти, като Smith & Wesson или Sturm Ruger може да проявят интерес. Оръжията на Colt бяха предпочитани от армията на САЩ в продължение на над 80 години, но през 2013 г. важен договор бе провален, а сделките започнаха да намаляват.

Основателят на компанията Самюъл Колт получава през 1836 г. патента за въртящия барабан на револвера. Тази технология за първи път позволява да се извършват до шест изстрела без презареждане и доведе до революция в оръжейната индустрия.

Colt’s Manufacturing Company бе основана през 1855 г. Днес тя е базирана в град Хартфорд, щата Кънектикът и се контролира от хедж фонда Sciens Capital Management. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
power grid
преди 8 години
Е това им е великата икономика дългове убийства кражби рекет.Майкрософт фейсбук шменти капели.До няколко години ще наблюдаваме зрелищен фалит ще отидат на бунището както СССР
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още