IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street се опитва да се стабилизира след вчерашните разпродажби*

Водещите индекси в САЩ стартират сесията с минимални понижения

16:59 | 29.09.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Водещите индекси на Wall Street се опитват да се стабилизират след вчерашните разпродажби, въпреки че стартират търговията във вторник с минимални понижения, а суровините леко се съвземат, посочва CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average спада с 0,14% до 15 979,41 пункта. Широкият индекс Standard & Poor's 500 отбелязва понижение от 0,06% до 1 880,59 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite за момента е надолу с 0,34% до 4 528,34 пункта.

Goldman Sachs пък намали прогнозата си за нивото на S&P 500 в края на годината с 5% до 2 000 пункта, посочвайки комбинацията от по-слабата икономическа активност в Китай и САЩ и спада в цените на петрола.

Данните от деня показват, че през юли индексът S&P/Case-Shiller, който следи цените на жилищата в 20-те най-големи американски града, се покачва с 5%, като почти съвпада с прогнозите на анализаторите за ръст от 5,1 на сто.

По-късно ще бъдат публикувани данни за потребителското доверие през септември.

„Наблюдаваме леко отскачане при петрола тази сутрин и малка подкрепа от цените на акциите на Glencore и добивните компании“, коментира главният пазарен стратег във Wunderlich Securities Арт Хоугън.

Той визира частичното възстановяване на цените на акциите на Glencore, които днес са нагоре с 15% на борсата в Лондон, и фактът, че суровините повлякоха азиатските и европейските борси днес.

На валутния пазар курсът на еврото се смъкна под 1,124 долара, а йената доближи 119,7 за долар.

На пазарите на суровини фючърсите върху суровия петрол WTI поскъпват с 0,79% до 44,80 долара за барел. Фючърсите върху златото пък кръжат около цена от 1 131,60 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 16:47 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
iivanoff
преди 8 години
Скоро ще се окаже пак, че грамотноста на брокерите И на борсата в САЩ, е виновна за неизбежния поради "други" причини сриФФ... както аналогично приписаха това, за основна причина за сриФФа на борсата в Китай!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още