IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондовите пазари в САЩ стартират сесията с понижения*

Инвеститорите следят внимателно акциите на технологичния гигант Apple

17:55 | 30.08.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват в тесни граници, като инвеститорите анализират добрите данни за потреблението и следят акциите на технологичния гигант Apple, съобщава CNBC.

Индексът на потребителското доверие на организацията Conference Board се повиши до 101,1 пункта, като очакванията на икономистите, анкетирани от Ройтерс, бяха за стойност от 97 пункта.

В широкия индекс S&P 500 водещ е секторът на енергетиката, а изостава този на телекомуникациите. На индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average най-много натежава Boeing.

“Още от средата на юли пазарът се движи в тесни граници”, казва Ранди Фредерик, вицепрезидент в Charles Schwab. “Освен това чакаме доклада за заетостта в петък и колкото повече се доближаваме до тогава, пазарът става все по-колеблив”, допълва той.

Във вторник имаше и коментари от страна на Федералния резерв. Вицепредседателят на централната банка Стенли Фишер заяви, че трудовият пазар в САЩ е достигнал почти пълна сила. По-малко от седмица по-рано той каза, че именно данните за заетостта ще имат голямо влияние върху решението на Фед дали да повиши лихвените проценти. 

Инвеститорите следят внимателно и акциите на Apple. Те поевтиняха с около 0,33%, когато Европейската комисия разпореди Ирландия да събере данъци от технологичния гигант на стойност над 14,5 млрд. долара.

„Apple внимателно избра най-сигурното данъчно убежище, което е Ирландия, и ако компанията ще трябва да плати голяма глоба, тя може да си промени стратегията в дългосрочен план. Това може да означава значителни съкращения на персонал не само в Ирландия, но в други европейски държави“, посочва Наим Аслам, главен пазарен анализатор в Think Markets. 

Към 17:40 часа българско време акциите на компанията поевтиняват с 0,80%

Цената на американския лек суров петрол WTI се понижава с 0,79% до 46,61 долара за барел, а тази на европейския бенчмарк Брент губи 1,17% до 48,87 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,42% до 1 321,55 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,1153 долара, а курсът на йената е 102,66 йени за долар.

Доходността по американските държавни облигации се понижава, като тази по двегодишните е 0,801%, а тази по 10-годишните ДЦК – 1,565%.

*Данните са актуални към 17:40 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
ABBA
преди 7 години
И Германия каза чао :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Инвесторите следят и друго :http://***.lefigaro.fr/conjoncture/2016/08/30/20002-20160830ARTFIG00049-traite-transatlantique-la-france-demande-l-arret-definitif-des-negociations.phpФранция казва "Чао" на ТТИП .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още