IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Даниел Таруло: Има нужда от още доказателства за устойчива инфлация в САЩ

Таруло все пак не изключва повишение на лихвените проценти преди края на тази година

18:09 | 09.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Има нужда от още доказателства за устойчива инфлация, преди да се обмисля повишение на лихвените проценти, заяви през CNCB Даниел Таруло, управител във Федералния резерв на САЩ, който има право на глас в Комисията по парична политика. Таруло все пак не изключва повишение на лихвените проценти преди края на тази година.

По думите му е имало няколко случая на фалстарт на инфлацията и заради това той иска да види тенденция за ръст в посока целевото ниво от 2%.

„Икономиката все още има място за създаване на работни места предвид това, че безработицата е стабилна, а заетостта расте“, казва още Таруло. „Инвеститорите не бива да се фокусират върху отделните доклади, а върху цялата картина“, допълни още той и подчерта, че Фед трябва да гледа напред, а не назад, когато обмисля паричната политика.

Изказването на Таруло дойде, само няколко часа след речта на Ерик Розенгрен, която доведе до спадове на Wall Street, тъй като думите му бяха в подкрепа на по-скорошно повишение на лихвените проценти.

След коментарите на Розенгрен вероятността за повишение на лихвените проценти през септември нарасна до 33%, а след думите на Таруло се понижи до 24%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още