IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FedEx се размина с очакванията на Wall Street

Компанията отчита ръст на приходите и печалбата, но те не задоволиха инвеститорите

14:54 | 21.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американската логистична компания FedEx разочарова инвеститорите си въпреки силния ръст на приходите през изминалото тримесечие, предава DPA. Спрямо година по-рано приходите са нараснали през трите месеца до края на ноември с 19 на сто до 14,9 млрд. долара, обяви компанията.

Печалбата се повишава от 691 до 700 млн. долара (2,8 долара на акция).

Въпреки това прогнозите на анализаторите бяха по-високи – за печалба от 2,9 долара на акция при приходи от 14,92 млрд. долара, по данни от анкетата на Thomson Reuters. 

Вследствие на това акциите на компанията се сринаха в следоборсовата сесия с около 3%.

Не помогнаха и допълнителните уверения на главния изпълнителен директор на концерна Фред Смит, според когото в този бизнес може да се отчитат солидни приходи при съвсем малка печалба. Смит увери анализаторите и инвеститорите, че маржът на печалбата ще се покачи до края на фискалната година.

„Компанията ще се концентрира над по-печеливши бизнеси“, обяви той. По-конкретно това може да значи, че FedEx ще се опита да наложи по-високи цени при някои клиенти. Договорите с някои клиенти, които не са се съгласили на определен ръст на цените, са били дори прекратени. Същевременно мениджърът обяви, че интеграцията с придобития през миналата година конкурент TNT Express протича според очакванията и плановете.

Инвеститорите на Wall Street се притесниха и от факта, че заради промени в счетоводната практика компанията няма да даде надеждна прогноза за финансовите си данни до края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още