IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерството на правосъдието на САЩ стартира разследване срещу шефа на ФБР

Фокусът ще бъде върху процедурите при разследването на ФБР срещу Хилари Клинтън и личния ѝ сървър

22:15 | 12.01.17 г. 1
<p>
	Джеймс Коми. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Джеймс Коми. Снимка: архив Ройтерс

Министерството на правосъдието на САЩ заяви в четвъртък, че ще проучи дали ФБР е следвало съответните процедури в разследването си срещу използването на частен имейл сървър от кандидата за президент на демократите Хилари Клинтън, съобщава Ройтерс.

Генералният инспектор Майкъл Хоровиц направи изявлението на фона на протести от демократи, които твърдят, че загубата на Клинтън на изборите отчасти се дължи на директора на ФБР Джеймс Коми, който върна казуса с имейлите на Клинтън обратно в светлината на прожекторите по-малко от две седмици преди деня на изборите.

Офисът на генералния инспектор към министерството на правосъдието заяви, че разследването ще се фокусира отчасти върху решенията, довели до публичното обявяване на делото срещу срещу Клинтън от страна на Коми, и дали решенията за разследването не са били базирани на „неправилни съображения“.

Макар че ФБР в крайна сметка реши да не повдига обвинения срещу Клинтън, Коми предизвика съмнения сред обществото, които може да са унищожили доверието в Клинтън сред избирателите.

Обичайната практика на прокурорите и правоприлагащите органи, включително ФБР, е да не разкриват информация за разследванията, които не достигат до обвинения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 7 години
Айде, имате още една седмица - можете и други неща да започнете! Например, война с Русия - да оправдае кенийчето Нобеловата награда за мир... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още