IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank: Победата на Тръмп отложи рецесията в САЩ

Сегашните пазарни очаквания са, че Фед ще се върне обратно към нулеви лихвени проценти след 27 месеца, коментира главният икономист на банката

19:47 | 27.01.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Текущото икономическо разширяване в САЩ дори не е близо до своя край. Според главния международен икономист на Deutsche Bank Торстен Слок поне според един изключително важен показател победата на Доналд Тръмп е отложила вероятността за рецесия в САЩ за след повече от две години, съобщава Bloomberg.

Сегашните пазарни очаквания са, че Фед ще се върне обратно към нулеви лихвени проценти след 27 месеца. През април 2016 г. се очакваше да навлезем в рецесия до 11 месеца“, пише той в коментар към клиентите си от петък. Този показател е жизнено важен, тъй като лихвените проценти ще продължат да се повишават, докато разширяването също не спира.

Веднага щом нещата започнат да се охлаждат, пазарът ще очаква Фед отново да се насочи към по-хлабава политика.

Победата на Доналд Тръмп, както и мнозинството на републиканците в Конгреса, предизвиква очаквания, че намаляването на корпоративните и личните данъци са предрешени, а увеличаването на разходите за инфраструктура може би вече са в процес на подготовка.

Показателите за потребителското и бизнес доверието скочиха след изборите, както и индикаторите, които предвиждат как американската икономика ще се справи през следващите 12 месеца.

Това е много важно за акциите, лихвените проценти и Forex инвеститорите, защото показва, че следващата рецесия в САЩ ще е след повече от две години. Графиката показва още, че победата на Доналд Тръмп е отложила следващата рецесия с пет месеца“, пише Слок. „Всичко това сочи за продължително разширяване на САЩ, което означава по-скъпи акции, по-високи лихвени проценти и по-скъп долар“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 12:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
те Сашш "цъфтят" по секо едно време ве майкката си еббало, а беше съвсем неотдавна кат същите пишеха, че с идването на "диктатора" Тръмп щеше да се влоши климата, да пропадне света и да настане глад и мор. Също пишеха и че при Обамата дефицита беше "намалял" невиждано до сега в историята им. Да ве намалял е на 20 трилиона дълг и всичко е х2 в задължения от цар Буш младши и х4 от цар Буш старши ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 2
majnata
преди 7 години
Тогаз тъй плащАле , тъй писАле...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още