IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ са близо до оръжейна сделка с Рияд на стойност 100 млрд. долара

Доставката ще включва американски оръжия, поддръжка за тях, кораби, системи за противоракетна отбрана и морската сигурност

10:42 | 13.05.17 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

САЩ се доближават до сключването на оръжейна сделка на стойност 100 милиарда долара със Саудитска Арабия, предаде Ройтерс.

Доставката ще включва американски оръжия, поддръжка за тях, кораби, системи за противоракетна отбрана и морската сигурност, каза висш представител на Белия дом, пожелал да остане анонимен.

Споразумението със Саудитска Арабия за оръжейни доставки може да превиши сумата от 300 милиарда долара за 10 години, пише БТА, позовавайки се на агенцията. 

САЩ е основен доставчик на повечето оръжия и военно оборудване, от които монархията има нужда, от изтребители F-15 до командни и контролни системи на стойност десетки милиарди долари.

На 19 май Доналд Тръмп пътува за Саудитска Арабия, където ще има среща със саудитски представители, с лидерите на шестте страни от Съвета за сътрудничество в Персийския залив и с арабски и мюсюлмански лидери, с които ще обсъжда борбата с екстремизма и пресичане на незаконното му финансиране.

След Саудитска Арабия, Тръмп ще посети Израел, Ватикана, Брюксел за срещата на върха на НАТО и Сицилия за срещата на върха на Г-7.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 1
ABBA
преди 6 години
Както винаги и Казанлък е говот да помага.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
ABBA
преди 6 години
Бацета, толкова ли сте наивни?ИДИЛ яко яде бой, а мурджовците са смотани войници.За тях боя е само да изстреляш по посока на врага 1 торба патрони.Джепането е на свършване и БигБрадър трябва да се изръси за още.......!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
data
преди 6 години
Още поне толкова ще приберат и от Европа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още