IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зоната за безопасно разширяване на американските санкции срещу Русия е изчерпана

Ентусиазмът от първия рунд на санкциите вече се изпари, заяви Георги Минчев

10:10 | 28.08.18 г. 17
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Зоната за безопасно разширяване на обхвата на санкциите, наложени от САЩ върху Русия, вече е практически изчерпана. 

Оттук нататък каквито и икономически мерки да предприема американското правителство, те ще засягат все по-пряко  интересите и на САЩ, освен тези на самата Русия и трети страни. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria Георги Минчев, председател на Българо-руската търговско-промишлена палата (БРТПП). 

"Ентусиазмът от налагането на първия рунд на санкциите от 2014 - 2015 г. вече се изпари. ЕС на практика не подкрепя последните две вълни на разширяване на санкциите, наложени от САЩ", каза Минчев в предаването "Бизнес старт" с водещ  Христо Николов.

Поевтиняването на рублата затруднява бизнеса на всички, които продават нещо на територията на Руската федерация и стимулира износа на руска продукция, каза гостът.

За отношенията с България той припомни, че страната е "дисциплиниран член на ЕС“. Потенциалът на българските фирми, които присъстват на руския пазар, не е достатъчно голям да преодоляват нарастващия обем рискове".

Целия разговор вижте във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

7
rate up comment 5 rate down comment 19
Стоян Петров
преди 5 години
Що поста на Mavi Gьz, този под мен откога е? Някакъв пиян мужик казал "ако ме хване рак, ще ви изтребя всичките" и се развяват простотиите му из българските сайтове?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 18 rate down comment 4
deant
преди 5 години
ти явно още живееш в комунизма, защото предимно тогава така се говореше.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 22
Стоян Петров
преди 5 години
Откакто съм жив слушам как СССР(сега Русия) ще изпревари САЩ в......., ще превърне Америка в радиоактивна пепел, ще сринат долара, ще стигнат до Ла Манш-а(какво искат да правят там, не знам?), ще си вземат Аляска(защо я продадоха?), ще се съюзят с Китай,..............и ще изкопаят един хубав грооб на Щатите........... Неща който в рамките на моя и вашия живот не може и няма да се случат. Червени бабички, това че тези събития са достоверни във вашите глави не ги прави възможни и реални. Така и ще си стоят там и ще се прокрадват от време на време в някой нещастен сайт, срещу мизерни копейки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 29 rate down comment 11
Mavi Goz
преди 5 години
Зоната за безопасносно разширяване на обхвата на санкциите срещу Русия се стеснява не поради заплахите за самата американска икономика, Минчев. Опасността е в това, че Русия не може да отговаря адекватно и огледално със същото и ще търси асиметрични варианти за отговор - това официално го обявиха от Москва. Какви точно, може само да се гадае, но със сигурност ще са в области, където руснаците се чувстват силни. Лошото е, че най-силни са... знаем къде... Санкции, санкции - до кога и до къде? Докато Русия рухне и рашките тръгнат да ***? Айде на бас, че този път нема да *** само те, както при Горбачов и Елцин... ! Путин официално го заяви: "Зачем нам такой мир (свят), если там не будет Росии?!"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 24 rate down comment 9
ABBA
преди 5 години
Ще ме изкефи последователи на лудото куче Маккейн да наложат още санкции, руснаците да спрат да им доставят титан и Боинг и авери да изреват на умряло!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 35 rate down comment 9
lozkhris
преди 5 години
САЩ няма нужда от мир, защото се управляват от войнствена еврейска клика. Те имат нужда от постоянни конфликти / далеч от Америка, естествено /, които да крепят военно-промишления комплекс, както и да "изпират" последствията от поредната финансова криза. Тези кризи са системни и се случват по график - просто графикът е известен на много малък брой посветени. Следва ликвидиране на спестяванията на обикновените хора и се започва надуването на следващия балон, подкрепян от следващия конфликт некъде по Света. Америка винаги има нужда от враг, защото иначе политиката и няма нуждната база за подкрепа. Затова там герои са такива като Маккейн, който в друга страна щеше просто да търка наровете на затвора. Това е - патосни глупости по медиите, враг, печатане на пари от въздуха, кризи и войни. Няма дург начин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 3
LaCosta
преди 5 години
В днешния свят свободната търговия подкрепя мира между страните и мирът подкрепя световната търговия. А какво се случва обикновено когато колелото започне да се върти в обратна посока - да се намалява свободния стокообмен между народите? Има ли все още нужда от мир?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още