IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ няма да приемат имигранти, които не могат да плащат за здравеопазване

Мярката ще се прилага само за онези, които искат да влязат в страната с имигрантска виза

09:39 | 05.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп подписа документ за спиране влизането на имигранти, които няма да имат покрита здравна застраховка до 30 дни след влизането им в Съвединените щати или нямат намерение сами да плащат за здравни грижи, предава Ройтерс.

Мярката, издадена от Белия дом, посочва, че не засяга правото на някого да получи убежище или статут на бежанец. Тя ще влезе в сила на 3 ноември.

Тръмп постави намаляването на легалната и нелегалната имиграция в центъра на своето управление. През септември администрацията му заяви, че е планирала да позволи само 18 хил. бежанци да се преселят в САЩ през фискалната 2020 г. Това е най-малкият брой в историята на съвременната програма за бежанците.

„Докато здравната ни система се бори с предизвикателствата, причинени от некомпенсираната грижа, правителството на Съединените щати влошава проблема, като допуска хиляди чужденци, които не са показали, че могат да плащат разходите си за здравеопазване“, посочва Доналд Тръмп.

Той твърди, че мярката се прилага само за хора, които искат да влязат в Съединените щати с имигрантска виза.

Документът изброява видовете застраховки, които се считат за одобрени, като спонсорирани от работодателите планове и програмата Medicare за възрастни хора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още