IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как пандемията променя начина, по който американците харчат парите си

Компаниите, които успяват да се адаптират към променените навици на потребителите, отчитат скок на продажбите, докато други се борят да оцелеят

10:41 | 21.05.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Sarah Blesener/Bloomberg</em></p>

Снимка: Sarah Blesener/Bloomberg

В същото време други бизнеси просперират. Разходите за видео игри като Twitch и Nintendo нарастват, стрийминг услугите, включително Netflix и Spotify, също се радват на съществен ръст на приходите.

к7 к7

Дори и преди коронавируса търговията на дребно се опитваше да се адаптира към динамичната среда, в която електронната търговия не спира да се разширява. Настоящата криза направи нещата много по-мрачни. Универсалните магазини, бързата мода, магазините за маратонки и други браншове се сблъскаха със сериозен спад при приходите през последните седмици.

к8 к8

За много хора работата от дома означава край на пътуването. В резултат на това такситата и компаниите за споделено пътуване като Uber и Lyft също отчетоха рязко свиване на приходите. Компаниите за споделяне на скутери като Lime и Bird, които тепърва бяха започнали да се развиват, претърпяха може би фатални удари.

к9 к9

Приходите намаляват и в по-голяма част от сферата на здравеопазването, тъй като медицинските специалисти, в това число и зъболекарите, чиято работа не е свързана с пандемията, отчита спад на приходите. Някои болници съкращават служители и намаляват заплатите на лекари, медицински сестри и санитари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
ivan.kostov.39
преди 3 години
"Някои болници съкращават служители и намаляват заплатите на лекари, медицински сестри и санитари"!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още