IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите отвъд Океана започват сесията със слаби движения

Цените на петрола се възстановиха леко във вторник

17:27 | 10.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Акциите отвъд Океана започват сесията със слаби движения, като Dow Jones Industrial Average и S&P 500 се колебаят под рекордно високите си нива заради опасения от увеличаване на случаите на Covid-19, съобщава CNBC.

Dow Jones Industrial Average се повишaва само с 33 пункта. S&P 500 и Nasdaq Composite се търгуват леко по-високо, нараствайки съответно с 0,13% и 0,17%.

Сенатът може да приеме инфраструктурния законопроект за 1 трилион долара още във вторник. Планът, който включва 550 милиарда долара нови разходи за транспорт, може да помогне за стимулиране на икономиката, тъй като пиковият растеж се забавя след възобновяването след пандемията.

По време на редовната търговия в понеделник Dow се понижи с повече от 100 пункта. S&P 500 се търгува с понижение от 0,1%, а Nasdaq Composite - с 0,16%. Енергийните акции поведоха по спад, след като цените на петрола се понижиха с 4% на фона на опасенията, че нова Covid вълна може да доведе до забавяне на търсенето.

Цените на петрола се възстановиха леко във вторник, като фючърсите върху сорта Брент поскъпват с 1,77% до 70,28 долара за барел, докато тези върху американския лек суров петрол повишават цената си с 2,3% до 68 долара за барел.

„Въпреки нарастването на случаите на заразени с делта варианта в САЩ, последните данни за мобилността показват, че потребителските разходи трябва да останат стабилни“, коментира Джейсън Прайд, главен инвестиционен директор в Glenmede.

Доходността по американските държавни ценни книжа обаче се повиши след публикуваните от Министерството на труда данни, които показват, че свободните работни места в страната са скочили до 10,1 милиона за месец юни, докато икономистите очакваха 9,1 милиона.

Цената на биткойна в понеделник скочи с 5%, достигайки най-високото ниво от май, а днес остана на зелена територия с ръст от 0,03% 45 398 долара.

Акциите на AMC поскъпнаха с 6,7%, след като компанията отчете по-малка загуба от очакваното. Компанията също така обяви, че ще започне приемането на биткойни в САЩ тази година.

Книжата на The RealReal поевтиняха с 5%, след като компанията отчете тримесечна загуба. Това доведе до спадове на цените на акциите и при Poshmark и ThredUp, които ще представят отчетите си във вторник.

Coinbase също трябва да оповести резултатите си във вторник. Акциите му, които следват движението на цената на биткойна, поскъпват с 8% във вторник. SoftBank и Sysco също предстои да публикуват отчетите си.

Инвеститорите очакват данните за индекса на потребителските цени и индекса на производствените цени, които ще излязат съответно в сряда и четвъртък. Инвеститорите ще търсят знаци дали Фед се приближава до отмяна на покупките на облигации.

*Информацията е актуална към 16:45 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още