IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ: Украйна може да спечели войната, ако разполага с добра техника

Искаме да видим Русия отслабена до такава степен, че да не може повече да прави неща като нашествието в Украйна, каза американският министър на отбраната

14:12 | 25.04.22 г. 17
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Украйна може да спечели войната с Русия, ако разполага с добра техника, заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин след съвместно посещение в Киев с държавния секретар Антъни Блинкън, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

"Първото нещо, за да спечелиш, е да вярваш, че можеш да спечелиш", подчерта Остин пред медиите след завръщането си в Полша. "И те са убедени, че могат да спечелят", добави той, визирайки украинците.

"Те могат да спечелят, ако имат добра техника, силна подкрепа", добави министърът на отбраната на САЩ.

"Искаме да видим Русия отслабена до такава степен, че да не може повече да прави неща като нашествието в Украйна", заяви Остин пред медиите след посещението си в Киев. "Тя вече загуби много военни способности и за да съм откровен, много войски, и ние не искаме тя да може да възстанови бързо способностите си", добави той.

Русия не успява да постигне военните си цели в Украйна, а Киев бележи успехи, заяви пред медиите и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, цитиран от Асошиейтед прес. Той даде за пример изтеглянето на руските войски от Киев, за да се фокусират върху Донбас.

Украинското президентство публикува запис на срещата между Блинкън и украинския държавен глава Володимир Зеленски. В него държавният секретар похвали "изключителната смелост, лидерство и успех, който постигнахте, отблъсквайки тази ужасна руска агресия".

"Свикнахме да ви виждаме на запис по света, но е прекрасно, хубаво е да ви срещнем лично", добавя Блинкън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

17
rate up comment 2 rate down comment 0
georgi_shum
преди 2 години
Както казах, полети в дълбочина на Украйна, руснаците не извършват от поне 3 седмици вече. Но фронтовите бомбардировки си вървят, макар да действат много предпазливо. Казах и що - заради британските и американски мобилни ПЗРК.Стратегическите бомбардировачи се ползват само за пускане на крилати ракети, по инфраструктурни и стратегически обекти на Украйна и то в тил. И пъсковвте се извършват докато бомбардировачите са дълбоко в руска територия, на практика правейки го неуязвими, дори и украйнците да имаха достатъчно дивизиони с С300. Използването на крилати ракети по фронтови цели е неефективно и безсмислено.За фронтови цели руснаците ползват балистични ракети - като Искандер и Точка У. Напоследък често ползват за наземни цели и ракетите от комплексите за брегова охрана Бастион. Най вероятно поради сериозно намаляващите запаси от Искандери
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 4 rate down comment 1
cherney
преди 2 години
По-големият проблем за руснаците не е загубата на 1/3 от наземните бойни единици, а в това, че през последните десетина дни излиза информация относно това, че 80-85% от най-способните им военни съединения / десантни войски, например / са били острието на атаката в края на февруари ........ и вече не съществуват. Качествени военни не се създават за месец или два, а това, с което попълват армията в момента са напълно некомпетентни хора, които са пушечно месо. Даже една рота в ДНР е била формирана от музиканти / един от които известен по света джаз музикант /, които вече са мъртви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 0
cherney
преди 2 години
Относно руското въздушно превъзходство възниква въпроса защо в последните две седмици не го наблюдаваме в небето над Украйна? В момента въздушните удари се случват основно благодарение на стратегически бомбардировачи. Имам едно странно усещане, че е въпрос на време въздушната база в Енгелс, където са базирани да сподели съдбата на петролните бази в Белгород и Брянск.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 3 rate down comment 1
cherney
преди 2 години
Според независими руски военни анализатори към настоящия момент 80% от най-способните руски военни части вече са небоеспособни. Подобно становище споделят Юрий Федоров, Павел Филенгауер и др. Попълването на личния състав в момента става за сметка на хора, които са далеч от военното дело и са по-скоро пушечно месо. Апропо, след Урал до Курилските острови и Сахалин на практика няма нищо боеспособно, доколкото всичко беше транспортирано по посока Украйна. Същото се отнася и за южните граници - Узбекистан и Таджикистан. Руският военен потенциал е един голям фейк и виждаме това в най-пълна степен в Украйна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 1
GiRo
преди 2 години
Импо, единственото, което смачка пРосия е невинни хора и украински градове. За сметка на това на фронта я пердашат яко. Гаварит Масква и той замлъкна нещо. Последно предаваше ударно S.O.S мисля... Само безгръбначно мекотело може да се радва на това, което прави късият в Украйна. Не знам за 1/10 от военния потенциал на Мордор, явно ти си доста наясно с него ;) Знам обаче, че умственият ти потенциал се доближава до 1/10 на средностатистически ***, с риска да ги обидя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 1 rate down comment 0
georgi_shum
преди 2 години
Знам, но не им носи никаква особена полза..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 2 години
споменах ги, защото по спомен в началото ни ги поискаха.. Словакия прати техните с300
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 2
georgi_shum
преди 2 години
Ми именно С300 е 40 годишна и няма да има кой знае какъв ефект, ако им я пратим. Пейтриът е на същите години горе долу, и не е по добра от С300 определено. Аз съм послендият човек, който би хвалил руснаците, но което е истина си е истина, и на черното бяло не мога да кажа. Ако ще "търгуваме" нашето С300, трябва да е за нещо по ниво и добро. Пейтриът определено не е.А иначе това, че руската армия е анимационна такива става все по ясно на всеки.Няма как в държава с такава корупция, и в която за ръководители се назначават не най способите, а най добрите блюдолизци, да има модерна армия.Няма как да има и силна армия от роби, каквито са поне 90% от военнослужещите в армията на РФ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 2
Стоян Петров
преди 2 години
С-300 е 40 годишна система. Словакия даде своята и получи по-съвременна Пейтриът. Вярно собствеността не е прехвърлена, но с времето и това ще стане. Мислех че мобилните зенитни комплекси няма да помогнат на украинците, защото все пак имат ограничен обхват(7-8км) с таван до 5 км. Оказа се обаче, че руснаците нямат високоточни ракети и планиращи бомби и за да има някакъв смисъл от бомбандирането трябва да летят ниско. В противен случай разсейването е голямо. Явно кремълскиятШизофреник е заблудил себе си, а и мен покрай него, че е завършил модернизацията на армията си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Кво беше, за 3 дни превземаме Киев, за 2 седммици Берлин и после Вашингтон.... :)))) За 2 месеца 1 голям град не успяха да превземат, включително Харков, дето е на 40 км от границата. Но за сметка на това 1/3 от наземните бойни единици вече не съществуват. С подобен темп към края на лятото opкстата армия ще е демилитаризирана. А единственото заводче за производство на танкове, имаше огромния капацитет от 35 танка годишно, не работи -няма части. :))) утрепани мордорски ***, само опорките и лъжите им големи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още