IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ: Украйна може да спечели войната, ако разполага с добра техника

Искаме да видим Русия отслабена до такава степен, че да не може повече да прави неща като нашествието в Украйна, каза американският министър на отбраната

14:12 | 25.04.22 г. 17
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Украйна може да спечели войната с Русия, ако разполага с добра техника, заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин след съвместно посещение в Киев с държавния секретар Антъни Блинкън, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

"Първото нещо, за да спечелиш, е да вярваш, че можеш да спечелиш", подчерта Остин пред медиите след завръщането си в Полша. "И те са убедени, че могат да спечелят", добави той, визирайки украинците.

"Те могат да спечелят, ако имат добра техника, силна подкрепа", добави министърът на отбраната на САЩ.

"Искаме да видим Русия отслабена до такава степен, че да не може повече да прави неща като нашествието в Украйна", заяви Остин пред медиите след посещението си в Киев. "Тя вече загуби много военни способности и за да съм откровен, много войски, и ние не искаме тя да може да възстанови бързо способностите си", добави той.

Русия не успява да постигне военните си цели в Украйна, а Киев бележи успехи, заяви пред медиите и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, цитиран от Асошиейтед прес. Той даде за пример изтеглянето на руските войски от Киев, за да се фокусират върху Донбас.

Украинското президентство публикува запис на срещата между Блинкън и украинския държавен глава Володимир Зеленски. В него държавният секретар похвали "изключителната смелост, лидерство и успех, който постигнахте, отблъсквайки тази ужасна руска агресия".

"Свикнахме да ви виждаме на запис по света, но е прекрасно, хубаво е да ви срещнем лично", добавя Блинкън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

7
rate up comment 3 rate down comment 2
georgi_shum
преди 2 години
За безсмислеността да пращаме С300 говори и това, че самите руснаци от седмици не извършват бойни полети във вътрешността на страната, а само такива по фронтовата линия. А го правят щото са достатъчно наплашени и бити от мобилните ПЗРК на британците Starsteak и подобни американски такива, които се монтират върху бронирани автомобили или БМП та и са супер ефективни срещу самолети летящи дори и на височини от 5-6 км. ( само преди час и нещо с такъв Starsteak, украйнците свалива още един Су34 под Изюм, доказано с видео). И съответно са много по мобилни и ефективни за украйнците от старото ни С300, което е бавно мобилно, нуждае се от доста време за разгръщане и това съответно го прави лесно уязвими в близост до фронтовата линия. С300 би имало някаква ефективност срещу част от крилатите ракети на руснаците, но в предвид количествата, които те изстрелват ежедневно и ниската им ефективност, просто нашето С300 не би дало някакъв сериозен ефект. А и все пак да не забравяме, че имаме сериозни стратегически обекти, които не можем да оставим без защита като АЕЦ и ВВС базите около София и Пловдив. Па дори и американците да ни дадът Пейтриът в замяна..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Пyдeл, какво стана с руските акцийки? :)))) ...ти така се кълнеше в Пyттю, а той така да ти отнеме гордостта, а? Ей, кво нещо е живота. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 2
georgi_shum
преди 2 години
Ние не спираме да даваме оръжия :) само събота, неделя и днес, украйнски АН 12 на украйнската компания Меридиан, направи поне 12 полета между Бургас и Ржешов, Полша на 70-80 км от границата с Украйна. Поредния самолет от Бургас излетя преди 30тина мин. Виж във flightradar 24 полет mem3030.Знам че настояваш да им пратим миговете си и С300 та ни, но това е безсмислено и няма да им донесе много полза. Особено Миговте. Летищата им са разрушени или лесно поразими с ракети. С300 също не би оцеляла дълго, поради силното руско превъзходство във въздуха. Ако ги пратим, най вече миговете, оставяме нашите пилоти без нищо, на което да летят. Знам, че съюзниците ще ни охраняват небето и нямам проблем с това, но това не променя факта, че нашите пилоти няма да има на какво да летят, а това е голям проблем.Така, че трябва да правим това, което правим и сега, но открито и политически декларирано - да заелеем Украйна с боеприпаси - от такива за леко стрелково оръжие, до 152 мм снаряди. Все неща, в които сме мега добри и имаме огромни капацитети за производство. Както и нашите вариации на нелошите руски противотанкови и зенитни ПРК, като Игла например, които са с отлични качества и доказани по бойните полета в Сирия, Ирак, Йемен и Либия.Според мен и самите украйнци това очакват от нас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 2
khao
преди 2 години
и ние трябва да си дадем руското оръжие на Украйна... ако не екстрадиране на сина на Корнелия от Бъркли!... да ходи в масква!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
khao
преди 2 години
както обикновено... четеш межу редовете и само квото ти отърва!.. все едно човек с едва завършено начално. Русия вече загуби почти 1/3 от техниката си и около 22хил. души. + незнам си колко хиляди осакатрни.. и щетите в Украйна ги нанася русия, която е агресора... ей сега ти го написах като за дете, дано тоя път плоския ти мозък да го разбере!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 6
Императорът
преди 2 години
Четете между редовете. Важно е Русия да бъде отслабена, няма значение какво ще коства това на Украйна. А че Украйна не може да спечели за това е ясно. Русия я смачка с 1/10 от военния си потенциал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
forexar
преди 2 години
Съжалявам да видя, че работите на Великден. Но е хубаво да видиш хора професионалисти, които си обичат работата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още