IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските борси започват без ясна посока след решението на ЕЦБ*

Сред основните индекси единствено Nasdaq се търгува на зелено

17:31 | 21.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Щатските пазари започват сесията в четвъртък без ясна посока, докато трейдърите оценяват последната партида от корпоративни отчети и решението на Европейската централна банка за увеличение на основната лихва, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава със 174,15 пункта, или 0,55%, до 31 700,69 пункта. Също на червено е S&P 500 с понижение от 10,08 пункта, или 0,25%, до 3949,82 пункта. Единствено технологичният индекс Nasdaq Composite бележи лек ръст от 0,02%, подкрепен от акциите на Tesla.

Движенията се случват на фона на възстановяване на Wall Street през юли. И трите основни индекса достигнаха най-високите си нива от над месец през сесията в сряда, а S&P 500 отбеляза най-доброто си ниво на затваряне от 9 юни.

Акциите на Tesla поскъпнаха с 4%, след като производителят на електрически автомобили отчете по-силни от очакванията финансови резултати въпреки свиващите се брутни маржове.

Цените на книжата на Alcoa и CSX скочиха, след като компаниите също задминаха очакванията с резултатите си.

American Airlines надхвърли прогнозите за приходите за второто тримесечие и прогнозира печалба за третото тримесечие, тъй като потребителите продължават да пътуват въпреки по-високите цени. Акциите поевтиняха със 7%.

United Airlines съобщи, че се завръща към рентабилността през второто тримесечие, но резултатите се оказаха под очакванията. Книжата поевтиняха с 9%.

Около 18% от компаниите в S&P 500 са представили резултатите си за второто тримесечие. От тях около 71% са над очакванията, сочат данни на FactSet.

На икономическия фронт последните данни за първоначалните молби за помощи при безработица продължават да вървят нагоре и броят им е достигнал най-високото си ниво от ноември 2021 г. Първоначалните молби са се повишили до 251 хиляди за седмицата до 16 юли спрямо коригираните 244 хиляди предишната седмица. Това е трети пореден седмичен ръст.

На пазара на облигации доходността по 10-годишните държавни ценни книжа леко се повиши в четвъртък, след като инвеститорите отразиха поредните финансови отчети и продължиха да оценят перспективите за растежа и инфлацията.

Доходността по 10-годишните държавни облигации достигна 3,04%, а тази по 30-годишните ДЦК – 3,183%.

На петролните пазари петролът поевтиня с над 4 долара в четвъртък, след като по-високите запаси от бензин в САЩ предизвикаха опасения за търсенето, а завръщащите се доставки на енергоносители от Либия и Русия успокоиха тревогите за предлагането.

Фючърсите върху сорта Брент поевтиняват с 2,99 долара, или 2,80%, до 103,93 долара за барела, а върху американския суров петрол WTIс 3,32 долара, или 3,32%, до 96,56 долара за барел.

Цените на златото се възстановяват от над 1-годишното си дъно в четвъртък. Цената на фючърсите върху ценния метал се повишава с 5,35 долара, или 0,31%, до 1705,55 долара за барел.

* Данните са актуални към 17:10 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още