IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мексико пусна 100-годишна облигация

Правителството се възползва от ниските пазарни лихви, за да набере дългосрочен капитал

16:17 | 06.10.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Мексико пусна 100-годишна облигация

Правителството на Мексико емитира облигации с матуритет 100 години, за да се възползва от интереса на пазарите към облигациите и от ниските лихви, които се изискват от инвеститорите, съобщи Ройтерс.

Заявеният интерес към 100-годишните облигации е бил доста по-силен от очакваното, като са емитирани книжа за общо 1 млрд. долара. Предварителните очаквания на финансовото министерство са били за емисия от 500 млн. долара, съобщават близки до институцията лица.

Облигациите ще бъдат с доходност 6,1 на сто и вероятно ще привлекат вниманието на институционалните инвеститори. Според анализатори интересът към търговията с облигацията, както и постигнатата доходност, могат да послужат като отправна точка за бъдещи емисии на мексиканското правителство.

„В момента няма държавни облигации, които да носят 6% доходност“, посочва Клаус Шпилкамп от Bulltick Capital Management. Високият интерес на инвеститорите пък е сигнал за наличието на рисков апетит и насочването им към развиващите се страни.

Към момента фискалните позиции на Мексико са стабилни и правителството няма голяма нужда от набиране на капитал. Ниската доходност, изисквана от пазарите обаче, е накарала властите да емитират дългов инструмент с толкова голям матуритет, смятат анализатори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
astra.v
преди 13 години
"Ниската доходност, изисквана от пазарите обаче, е накарала властите да емитират..""накарала" ... ??? Държавата няма нужда от пари, ама като са ниски лихвите дай да вземем малко, пак някой след 100 години ще ги връща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още