IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лагард: Еврозоната не е единственият проблем на световната икономика

Генералният директор на МВФ изрази безпокойство от загубата на доверие в икономиката в световен мащаб

20:32 | 01.08.12 г.
Лагард: Еврозоната не е единственият проблем на световната икономика

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард заяви на пресконференция във Вашингтон, че еврозоната не е единственият проблем на световната икономика, имайки предвид "важни въпроси", свързани със състоянието на бюджета на САЩ, предаде AFP.

По въпроса за Европа  Лагард уточни, че фондът никога няма да напусне масата на преговорите с Гърция, но ще бъде "взискателен" за изпълнението на програмата с реформите, за които настояват международните кредитори на Атина.

"Наблюдаваме в момента очевидна загуба на доверието, подхранвана от лоши икономически показатели, и реакцията на инвеститорите на тази ситуация", допълни тя, коментирайки ситуацията в Гърция.

Имайки предвид еврозоната, генералният директор на МВФ изрази съмнения във възможностите на лидерите й да приложат на практика решенията, с които те са се ангажирали.

Тя обаче изтъкна и рисковете, които тегнат над САЩ, заплашени от безизходица по въпроса за бюджета, ако не бъде постигнато споразумение в Конгреса до края на годината.

Лагард изрази и безпокойство от "загубата на доверие" в икономиката на световно равнище, допълвайки, че не вижда "значително подобрение" в близко бъдеще.

Генералният директор на МВФ посочи също, че се надява разследванията във връзка със скандала с манипулирането на Лондонския междубанков лихвен процент LIBOR "да стимулират" усилията на властите за постигане на "надеждно" финансово регулиране.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още