IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Daimler доставя стотици градски автобуси на Бразилия

По този начин южноамериканската страна се подготвя за силния трафик по време на футболния Мондиал и следващата Олимпиада

16:16 | 29.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	С пазарен дял от около 60% Daimler е ясно изразен пазарен лидер на пазара на автобуси в Бразилия. <em>Снимка: компанията</em></p>

С пазарен дял от около 60% Daimler е ясно изразен пазарен лидер на пазара на автобуси в Бразилия. Снимка: компанията

Базираният в Щутгарт концерн за леки и товарни автомобили Daimler е спечелил нова важна поръчка от Бразилия. Както съобщава компанията в сряда чрез съобщение за пресата, тя е получила поръчка за 520 градски автобуса в полза на обществения транспорт в големите градове на Бразилия.

По този начин по-големите градове на страната се готвят за увеличения трафик по време на Световното първенство по футбол през 2014 г. и Олимпийските игри през 2016 г. Именно заради спортните събития някои големи бразилски градове подновяват парка си от автобуси за градски транспорт, се казва в съобщението на Daimler. Цената на сделката обаче не се споменава.

На разположения в североизточната част на Бразилия град Форталеза Daimler ще предостави 135 градски автобуса. За град Рибейрао Прето в провинция Сао Пауло ще има почти 390 автобуса.

„Нашите малки автобуси, оборудвани със съвременна техника, ниска консумация и висока рентабилност убедиха в качествата си транспортните фирми. По този начин те създават максимална ефективност за нашите клиенти. А това се продава. Това потвърждава и нашата отлична пазарна позиция. 60% от градските автобуси в Бразилия в момента идват от нас", казва Хартмут Шик, ръководител на Daimler Buses.

Концернът се надява, че предстоящите големи спортни събития в Бразилия ще придадат допълнителна инерция на продажбите. 

С повече от 7000 нови регистрации за първата половина на годината, което съответства на пазарен дял от около 60%, Daimler е ясно изразен пазарен лидер на пазара на автобуси в южноамериканската страна. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още