IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама: Израел има правото да се защитава срещу трансфера на оръжия за Хизбула

Американският президент отказва да коментира удара, нанесен от израеслки самолети в Сирия вчера

10:15 | 05.05.13 г.
Обама: Израел има правото да се защитава срещу трансфера на оръжия за Хизбула

Президентът на САЩ Барак Обама подчерта, че Израел има правото да иска да се защитава срещу трансфера на сирийски оръжия за ливанската шиитска организация Хизбула, предадоха световните агенции.

Обама обаче отказа да коментира новината за израелски удар, насочен по пратка ракети в Сирия, предназначена за Хизбула.

"Няма да коментирам случилото се в Сирия вчера", каза Обама в интервю за американската телевизия, излъчваща на испански език Телемундо. Интервюто той даде в края на визитата си в Коста Рика.

"Ще оставя на израелското правителство да потвърди или да отрече информациите за евентуалните бомбардировки, които извършва", каза Обама.

"Но продължавам да вярвам, че израелците по един основателен начин трябва да се защитават от трансфера на високотехнологични оръжия за терористични организации като Хизбула", подчерта Обама, цитиран от Франс прес.

Израел от своя страна запази мълчание днес по въпроса за удара, но повтори, че следи трансфера на оръжия за Хизбула в Ливан, посочва Франс прес.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още