IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел разговаря с Нетаняху за подобряване отношенията между Израел и Палестина

Германският канцлер е на двудневно посещение в Израел, което подкрепя усилията на САЩ за възобновяване на близкоизточния мирен процес

11:50 | 24.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Меркел разговаря с Нетаняху за подобряване отношенията между Израел и Палестина

Германският канцлер Ангела Меркел е на важно двудневно посещение в Израел, което цели да подкрепи усилията на американския държавен секретар Джон Кери да възобнови близкоизточния мирен процес.

"Имаме нужда възможно най-бързо от решение, включващо две държави – еврейската държава Израел и държава за палестинците", заяви канцлерът преди посещението си в Израел.

В изявлението си тя разкри, че подкрепя усилията на Кери и по време на престоя си в страната ще повдигне въпроса и пред премиера Бенямин Нетаняху, предаде Ройтерс.

Според Меркел по исторически причини за Германия е много важно да защитава правото на еврейската държава да съществува.

Опитът на САЩ за постигането на споразумение за пътна карта за преговорите се е провалили, но усилията са били много сериозни, посочи палестинският президент Махмуд Абас на 21-ви февруари. Той проведе две срещи с Джон Кери в Киев миналата седмица. Oт американската страна разкриха, че разговорите са били конструктивни.

Месеци наред държавният секретар на САЩ се опитваше да убеди Палестина и Израел да се съгласят за пътна карта за цялостен мирен договор. Въпреки това преговорите не постигнаха голям напредък, тъй като страните не спряха да си разменят обвинения.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още