IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лавров: Русия не желае да продължава войната на санкции

Диалог между страните в Украйна има, отчете руският министър на външните работи

14:11 | 28.09.14 г. 11
Лавров: Русия не желае да продължава войната на санкции

Русия няма никакво желание да продължи войната на санкциите, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров в интервю за руския Пети телевизионен канал, предаде ИТАР-ТАСС.

"Не сме заинтересовани настоящият период да се проточва до безкрай. Ние нямаме никакво желание да продължим войната на санкциите, размяната на удари. Ние няма да продължим да налагаме санкции само за да дразним някого, както се случва с нашите партньори, когато те приемат по отношение на нас принудителни мерки. Както заяви руският президент Владимир Путин, ние ще мислим за защитата на нашите икономически и други интереси", подчерта Лавров.

В интервюто Лавров припомни, че Путин е подел инициативата за подпомагане на украинците за разрешаване на военно-политическата криза в тяхната страна.

Лавров отчете, че диалог между страните в Украйна има и има резултати от изпълнението на договореностите в Минск.

"Установи се прекратяване на огъня, естествено, не без проблеми. Внедрява се механизъм за контролирането на това прекратяване на огъня. Започнаха преговори по линията Русия-ЕС-Украйна, възобновяват се газовите преговори", посочи Лавров. 

"Ако бяхме проявили всички аналогична добра воля, според мен отдавна щяхме да излезем от този ненормален период", подчерта руският външен министър.

Той припомни, че решението, взето от ЕС и Украйна, да не влиза в действие до края на 2015 г. споразумението за асоцииране на Украйна в онези му части, които създават риск за руската икономика, е същото, за което е настоявал и Виктор Янукович, когато е искал да отложи подписването на споразумението през ноември на 2013 г.

"Стигнахме до аналогичен резултат 10 месеца по-късно, но с огромната цена на човешки животи", каза Лавров, цитиран от БТА.

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 1 rate down comment 2
crammer
преди 9 години
Точно така пич, поживяваме и им виждаме сеира :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 14 rate down comment 11
kurta007
преди 9 години
Нали бяха големи ербапи,вкараха си войските в донецк ,взеха да говорят за атомни бомби хахах ,пък не си правят сметката че Москва ще стане за 2мин една 1000км пустиня.Отделно се репчеха че не им трябва Запада и се обръщат към техните приятели китайците,щеха да вкарават и контра санкции и не знам си кви глупости.Не мина обаче и 1 месец санкции и напълниха гащите големите ербапи хахаИ ся ще ядат х*я вече.Никой няма доврие на путин вече.А имаха шанс да влезат при белите хора .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 10 rate down comment 13
Anyone
преди 9 години
И как точно се ***? Сигурно са намалили цената на суровините и са обявили капитулация на южен поток. Не знам. Може и така да е. Ама нещо Юнкер и Яценюк друга песен запяха. Ще поживеем, ще видим. Нали така беше приказката.P.S.А забравих нещо важно. Събират парички за репарации на Украйна и подготвят президентски указа да върнат Крим, като дори предлагат и цена от 35 долара за 1000 кубически метра газ за следващите 85 г.:))))))))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 17 rate down comment 15
kurta007
преди 9 години
Кво са издържали ? 1 месец уж някви санкции и се ***......къде го видя това издържане ???????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 21 rate down comment 22
vanaia
преди 9 години
Умните хора разбраха отдавна какво стана в Украйна. Как се смени властта и как се мина в настъпление, после в изстъпление с цел бърза каптулация на русия, но сметки без кръчмар. Доста повече се иска да събориш сибирската мечка от това да изпратиш наемниците си да колят; да сваляш пътнически самолети и да хвърляш обвинения без никакво покритие; санкции и пак санкции. Спокойно, идва 2015 отсрочката на уса дълга пак ще изтече и пак ще изпаднат в несвяст. Последния път в дванайсет без пет си гласуваха поредното повдигане-сега някъде над 20трл.$. А Украйна, бедната ще тръска джобове за газ, че дължи парици за предходни зими. Руснаците все пак издържаха на натиска от цял свят - уса, ес, канада, япония, австралия и мн. др. Няма друга такава страна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 19 rate down comment 17
kurta007
преди 9 години
Видяхме колко може да е вреден тоя комар.Едни супер смешни полу-санкции за 1 месец и напълниха гащите ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 11
Mesoiadess
преди 9 години
Слоновете са кухи и надути с въздух и никой не знае дали тежат повече от един комар. Но един комар може да е много вреден за тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 16
kurta007
преди 9 години
Както казах и преди за започне тая уж криза,къде е тръгнал тоя дрислъо путин ????? с икономика 2 трил. $ , я има я няма, и те са >50% износ на въглеводороди ....та тоя дрислъо е тръгнал срещу целия Бял Свят с икономика над 40 трил $ ??????Все една един комар да иска да смачка едно стадо слонове...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 20
kurta007
преди 9 години
Много бързо другаря путин напълни гащите ........Но ,първо да върнат КРИМ,да изплатят по 10млн $ на роднините на всеки един от загиналите 300 пътници и да обезоражат шимпанзетата от донецк,както и да сиизтеглят войските от там за да може Украйна за 1 ден да си ги превземе и да заплати 1 трил. $ глоба на ООН и тогава може и да седнат да си помислят от Белия Свят дали да свалят смешните санкции който им наложиха.Представям си ако им бяха наложили пълно ембарго другаря путин щеше да се *** ;Д
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 21 rate down comment 14
Xamsterdamm
преди 9 години
Резултатът хич не е аналогичен:Русия изпадна в зависимост и от КитайАко наистина имаха желание да се цивилизоват, нямаше да нахлуват в Украйна. Русия не може да си позволява да налага санции заради собственото си бедствено положение, не е зле да свалят ченгетата от властта и да върнат на Украйна земите които заграбиха. В противен случай ще си останат кавказка губерния, отхвърляна и презирана от цивилизования свят - и по тази причина обречена на беднотия и робско съществуване :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още