IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Русия оказва военна помощ на легитимната армия на Асад

Поддържаме абсолютно легални правителствени структури, заяви руският президент

15:50 | 27.09.15 г. 45
Путин: Русия оказва военна помощ на легитимната армия на Асад

Русия оказва в Сирия военна помощ на легитимната армия на президента Асад, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС. Той каза това в интервю за телевизиите Си Би Ес и Пи Би Ес в навечерието на 70-ата сесия на Общото събрание на ООН.

По думите му руското присъствие в Сирия се изразява в момента в доставка на оръжие за сирийското правителство, обучаване на персонал и оказване на хуманитарна помощ на сирийския народ.

"Там има само една легитимна армия - това е армията на президента на Сирия Асад", посочи руският президент.

Путин изрично подчерта, че военната подкрепа за незаконните структури не отговаря на принципите на съвременното международно право и на устава на ООН. Той допълни, че военна помощ може и трябва да се оказва само на легитимни правителства или на страни с тяхно съгласие или по тяхна молба или по решение на Съвета за сигурност на ООН. 

"В случая става въпрос за молба за оказване на военно-техническа помощ, което ние правим в рамките на абсолютно законни международни договори. Поддържаме абсолютно легални правителствени структури", отбеляза руският президент.

"Според интерпретацията на някои наши международни партньори, на силите на Асад противостои опозицията, но в действителност реално армията на Асад се бори с терористичните организации", посочи Путин.

Руският държавен глава припомня, че Русия предлага сътрудничество и на страните от целия регион.

"Опитваме се да създадем някаква координационна структура. Лично информирах за това президента на Турция и кралете на Йордания и Саудитска Арабия", каза Путин, като допълни, че за това са били информирани и Съединените щати, външният министър Джон Кери е разговарял подробно по този въпрос с руския си колега Сергей Лавров, а и военни представители на двете страни са обсъждали темата.

"Ще се радваме, ако намерим обща платформа за съвместни действия против терористите", отбеляза руският президент.

В изказването си пред Общото събрание на ООН Владимир Путин ще засегне въпроса за реформата в ООН, ще призове за усилията за борба с тероризма и ще даде оценка на сегашната ситуация в международните отношения като цяло. (БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

33
rate up comment 8 rate down comment 2
comet
преди 8 години
От една страна са САЩ, Зап.Европа, Турция, Ислямска държава и Кюрдите, а от друга Русия, Сирия, Иран, окупиран Ирак, Хизбула, което в наше време не е достатъчно да противостои та няма как без Китай да даде едно рамо (естествено съгласувано с Русия). Отделно, Китай (наравно с Русия) загуби достатъчно много инвестиции в Либия, а има интереси в Украйна, Гърция, Близкия изток, Не ни е приятно, но така става когато великите европейците се бием помежду си от глупост, от това само чуждите печелят, Русия бе отслабена (от офанзивата на САЩ в Украйна и бойкота на Зап.Европа), та бе принудена да се коалира с Китай за да даде отпор. Но и стандарта на живот на европееца се срива ли срива. САЩ печели влияние в Европа и време, като най-големият печеливш е Китай (с военни кораби в Средиземно море отреждащи място на масата за преговори в този традиционно европейски регион).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 6 rate down comment 3
kalendar
преди 8 години
не се радвай-ако това е вярно, то значи, че руснаците са си дали *** на китайците. Руснаците ще направят грешка ако докарат китайска армия там. А и не знам защо им е на китайците да се мешат. В момента положението ги устройва чудесно-контролират САЩ и Русия едновременно. Защо им е да взимат по-категорична страна?А ако Ванга вярно излезе права Сирия ще падне така или иначе:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 7 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 8 години
И разбира се с уговорката, че сме големи хора и знаем, че нема как китайски самолетоносач със задължителния ескорт да си домъкне *** през целия Индийски океан, Суецки канал и пр. чак до Средиземно море, без поне седмица преди това да не разлае сичките кучета в медиите... Но пък и дим без огън няма - скоро ще се разбере. Тук интересното е как Китай ще реагира на коалицията на Путин - или Си Дзинпин утре ще каже нещо в ООН-то, или веднага, щом се прибере в Китай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 6 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
Ето това звучи особено интересно:"As US President Barack Obama welcomed Chinese President Xi Jinping to the White House on Friday, Sept. 25, and spoke of the friendship between the two countries, the Chinese aircraft carrier Liaoning-CV-16 docked at the Syrian port of Tartus, accompanied by a guided missile cruiser."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 5 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
Още миналата седмица ми се мернаха некви такива вести, ама в много несериозни медии:http://***.almasdarnews.com/article/chinese-military-personnel-expected-to-arrive-in-syria/Честно да ти кажа, и медиите на сем. Иванджийски не са ми топ ноч като достоверност, но това инфо започва много досадно да бръмчи из пространството. Те ти го и тука:http://libertynews.com/2015/09/breaking-shock-report-claims-china-warships-dock-in-syria-to-support-russias-alliance-with-assad/Една партенка като почне много да се размирисва и току земе да се окаже истинска... хаха! А Гошето пак ме плю и ми се смя... хахаха...!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 3 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
Стоян от България мисли така: " Русия си е регионална сила и никакви напъни не могат да променят този факт. Европа няма да влачи вечно двете недоразпаднали се империи-Русия и Турция"===Камерън -вожд на островитяните обаче малко е разколебан. За всеки случай ....за се застрахова и да не сгази лука като африканския вожд в Белия дом е разколебан! :)))))"Камерън: Британия е готова да сътрудничи с Русия в борбата с ИД"http://bradva.bg/bg/article/article-59983#.Vghfneyqqkp
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 3 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
http://infopolk.ru/1/Y/news/20150927/1014403990.html#21a416da-878e-49ac-1c45-047028f1fb7fПорошенко: Россия дестабилизирует Исламское государствоЧитать далее: http://ukraina.ru/news/20150927/1014403990.html Тоз е "Техен мъШ" не мисли много когато се изказва! ха ха ха Като от един калъп са и се пазят един друг. Слушайте какви ги дрънка! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 7 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
...нещо като отпуска си и пишеш през работно време...хм такъв феномен за пръв път виждам , ама ти си кадърно момче...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 8 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
Единствения който имаше нещо в главата си беше тоя Ранд Пол, всичко друго иска война с Русия Иран Кирай С.Корея, Сирия ........ страшно племе страшно наистина ........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 6 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
ааааа чак са разбирам що си такъв ***, еми ше сте за по-дълго в отпуска, ебавате много немците и ше го попушите там. Сега гледам кампанията на републиканците и се имат там за голямата раота, но дай боже да пропаднат USAta всички републиканци искат война НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ майка им да *** нещастна ............ дано че света да си отдъхне от тея *** *** помийната яма.Second 2016 GOP Presidential Debate (FULL) by CNN - 09-16-2015 https://***.youtube.com/watch?v=ehRCd7f5RJcАз ако бях на Путин до са да съм ги пуснал всичките 11К ядрени глави там *** ги та то тея се имат за Господ ве, лудница ...... И ТИ ИМАШ НАГЛОСТТА ДА МИ ОБЯСНЯВАШ ТУКА КОЙ Е ТИРАНИН И КОЙ НЕ ЛИ ВЕ ?!?!? А леле майко само тупаници и бомби ше ви опраат там честно ти каам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още