IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Русия оказва военна помощ на легитимната армия на Асад

Поддържаме абсолютно легални правителствени структури, заяви руският президент

15:50 | 27.09.15 г. 45
Путин: Русия оказва военна помощ на легитимната армия на Асад

Русия оказва в Сирия военна помощ на легитимната армия на президента Асад, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС. Той каза това в интервю за телевизиите Си Би Ес и Пи Би Ес в навечерието на 70-ата сесия на Общото събрание на ООН.

По думите му руското присъствие в Сирия се изразява в момента в доставка на оръжие за сирийското правителство, обучаване на персонал и оказване на хуманитарна помощ на сирийския народ.

"Там има само една легитимна армия - това е армията на президента на Сирия Асад", посочи руският президент.

Путин изрично подчерта, че военната подкрепа за незаконните структури не отговаря на принципите на съвременното международно право и на устава на ООН. Той допълни, че военна помощ може и трябва да се оказва само на легитимни правителства или на страни с тяхно съгласие или по тяхна молба или по решение на Съвета за сигурност на ООН. 

"В случая става въпрос за молба за оказване на военно-техническа помощ, което ние правим в рамките на абсолютно законни международни договори. Поддържаме абсолютно легални правителствени структури", отбеляза руският президент.

"Според интерпретацията на някои наши международни партньори, на силите на Асад противостои опозицията, но в действителност реално армията на Асад се бори с терористичните организации", посочи Путин.

Руският държавен глава припомня, че Русия предлага сътрудничество и на страните от целия регион.

"Опитваме се да създадем някаква координационна структура. Лично информирах за това президента на Турция и кралете на Йордания и Саудитска Арабия", каза Путин, като допълни, че за това са били информирани и Съединените щати, външният министър Джон Кери е разговарял подробно по този въпрос с руския си колега Сергей Лавров, а и военни представители на двете страни са обсъждали темата.

"Ще се радваме, ако намерим обща платформа за съвместни действия против терористите", отбеляза руският президент.

В изказването си пред Общото събрание на ООН Владимир Путин ще засегне въпроса за реформата в ООН, ще призове за усилията за борба с тероризма и ще даде оценка на сегашната ситуация в международните отношения като цяло. (БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

13
rate up comment 8 rate down comment 16
lstanev
преди 8 години
Явно заради това *** направи държавна тайна руските военни(!!) жертви в "мирно(??)" време...за да скрие Чувалите и вдовиците!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 8 rate down comment 14
Стоян Петров
преди 8 години
Страхотните руски оръжия, страхотни руски празни приказки. А и "велика страна" с "български заплати". Оксиморон!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 16 rate down comment 3
STRAHO
преди 8 години
Франсетата бомбандират ИД със салами , консерви , муниции и всичко което е нужно на ИД за да оцелее възможно най дълго. До сега вървече номера с "бомбандировките " им. Но ...Путин се намеси и се наложи да бързат и да удвоят усилията си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 13 rate down comment 3
крас
преди 8 години
СИРИЯ ЩЕ Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ. ФРАНСЕТАТА ВЕЧЕ СИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА ВЛИЗАТ В ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ И ПРЕДЕВЯВАТ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ ЗАКОННО ИЗБРАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА АССАД. СКОРО ЩЕ ПОКАЗНО ЩЕ БЪДАТ НАРИТАНИ ОТ ТЕЗИ НА КОИТО НЕ ПОСТРОИХА САМОЛЕТОНОСАЧИТЕ.СВЕТОВНАТА ВОЙНА ВЕЧЕ Е ЗАПОЧНАЛА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 16 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
"В момента се води решителен бой край важно нефтено находище в южната част на Сирия, при което над 2000 ислямисти са обградени от сирийските и руските военни и се очаква всеки момент да бъдат заловени или да се предадат."САЩ и НАТО трябва да бързо да се включат в бомбандировките и да бомбандират ИД с оръжие и муниции защото скоро руснаците ще ги затрият. :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 11 rate down comment 4
STRAHO
преди 8 години
The National Interest."Конкуренция на руския самолет може да бъде само американският му аналог F-22. Но дори най-новата разработка на американската авиация изтребителят-бомбардировач от пето поколение Lockheed Martin F-35 Joint Strike Fighter (JSF) F-35, не може да се конкурира със Су-35."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 11 rate down comment 5
STRAHO
преди 8 години
The National Interest.: "Руският многоцелеви свръхманеврен изтребител Су-35 е огромна заплаха за който и да е западен изтребител, той няма конкуренция дори в лицето на най-модерната американска разработка F-35, пише The National Interest."Су-35 и другите самолети Сухой са много мощни машини. Изтребителите от четвърто поколение, които са на въоръжение в Пентагона, не могат да се похвалят с технологични предимства, както това беше в миналото. САЩ трябва да влагат ресурси за разработката на изтребители следващо поколение, за да успеят бързо да заменят настоящите самолети, резюмира изданието."Е ..да видим сега пропагандата представяща Русия като технологично изостанала страна ще помогне ли да ги догонят! :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 25 rate down comment 4
aldy
преди 8 години
Нашите славни дрисльовци първи ще напълнят гащите. Като започнем от комсомолския тапетописец, през "присадената коса", буди, муди, кауни,ушиипр.мафиотска ***, крепяща се поволята наЧичо Сам, защото чичото по принцип разчита само на *** по чуждите територии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 20 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 8 години
Ми и без да ги маже, те един по един свиват байряците - също като тукашните ***-лизатори - от ден на ден оредяват и затихват! Днеска и Камерън изведнъж се съгласил с изолираното азиатско диктаторче, че Башар Асад не е проблемът в Сирия и ще му искаме оставката по-нататък, след сато разпердушини с руснаците онова чудовище, дето заедно с евроатлантическата гей-менажерия създадоха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 16 rate down comment 8
power grid
преди 8 години
Путин требе заедно с Китай да смаже евроатлантическите наркомани и гейове.Думата му трябва да е закон от Москва до Лондон и Сан Франциско
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още