IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Как ще се развият икономиките в света до 2024 г.?

Индия ще има най-висок темп на растеж, според изследване на Harvard University

10:53 | 03.08.16 г. 5
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Експерти прогнозират, че Индия може да се окаже най-бързо разрастващата се икономика през следващото десетилетие. Центърът за международно развитие (Center for International Development, или CID) в Harvard University използва наскоро актуализирана мярка на икономическа сложност, за да прогнозира годишен темп на растеж от 6,98% за Индия до 2024 г.

Според CID страните с най-голям потенциал за растеж се намират в Южна Азия и Източна Африка.

Howmuch.net използва данните, за да представи чрез графика очакваните темпове на растеж. Мащабът на страните зависи от прогнозирания темп на растеж. Именно затова Индия например изглежда по-голяма от САЩ, чийто ръст е само 2,58%.

Както може да се види от картата, Индия изглежда по-голяма и от Китай. Според CID Индия ще има най-бърз темп на растеж заради напредъка на производствените възможности. Този напредък позволи на страната да диверсифицира износа си в по-сложни продукти като фармация, превозни средства и електроника. Исторически погледнато ръстът на икономическа сложност е довел до по-високи доходи.

Има няколко страни в Източна Африка, които според прогнозите ще имат ръст от поне 5,5%. Пет страни в региона са в топ 10 на CID за икономически растеж, сред които са Уганда, Танзания, Кения, Малави и Мадагаскар. Освен това има страни в Близкия изток и Южна Америка, които също ще постигнат добри резултати. Йордания и Израел ще имат годишен темп на растеж от над 4%, както и Хондурас и Мексико.

В същото време се очаква икономическият растеж в развитите икономики да се забави. В САЩ той ще е 2,58%, а във Великобритания – малко над 3,22%. Германия, една от водещите икономики в Европа, ще постигне темп от само 0,35%.

CID отбелязва още, че икономиките, базирани на производство от суровини, ще се изправят пред забавяне на растежа, тъй като цените на суровините ще останат под натиск.

Още графики можете да разгледате тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
*** - a n a l е думата в звездолините
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
Seminars on annal sex now offered at Harvard Universityhttp://***.dailymail.co.uk/news/article-2822770/Get-bottom-***-sex-class-offered-Harvard-University.htmlАз от такав "реномиран университет" наклон не взеам. Ако икам да се поря в УНСС студентките са professional и нема нужда да плащам 200 бонбона .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
Поредната Сашовска поръчкова тъпотия ..... Също кат при комунизма дет СССРа вечно беха преизпълнили плана .... :)) Мойта преценка е че Сашшш ше са валат Чайките next economic leader end of discussion. Независимо колко и да мрънкат и лъжат кат мангасароси Сашовци. И дете в първи клас мое сметне че 1.6 млрд. население са 5 пати повече от амемиканските *** -> 5 пъти поечко произвоство 5 пъти поече консумация. Харвард да лапат и да се потапят университета дет имаше *** class course ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
studioaa
преди 7 години
А Германия реално ще се е превърнала в страна от третия свят до 2024г след като тя ще привлече между 10 и 15 милиона араби/африканци за периода.Реално планът меркел ще остави Германия с най-слабата икономика в Европа и една от най-слабите в целия свят. Гледайки картинката "болния човек" човек на Европа ще бъде заключен между Полша на изток, Австрия и Швейцария на юг и Франция на запад.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Императорът
преди 7 години
Нас изобщо ни няма на картинката, що ли изобщо не се учудвам?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още