IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ вижда по-добри перспективи пред глобалната икономика през тази година

Фондът обаче все пак изпитва опасения в краткосрочен план, заяви управляващият директор Кристин Лагард

10:37 | 11.04.17 г. 3
<p>
	Кристин Лагард и Ангела Меркел. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Кристин Лагард и Ангела Меркел. Снимка: Ройтерс

Международният валутен фонд (МВФ) вижда по-благоприятни перспективи пред глобалната икономика през тази и следващата година, отколкото през 2016 г., но все пак изпитва опасения в краткосрочен план, заяви управляващият директор на фонда Кристин Лагард в понеделник, цитирана от Ройтерс.

„Нашите прогнози за 2017 и 2018 г. определено са по-благоприятни, отколкото бе 2016 г., и вероятно малко по-положителни в сравнение с предишните ни прогнози“, каза тя преди представянето на последния доклад по световните икономически перспективи по-късно този месец.

„Има положителни краткосрочни перспективи на хоризонта, които за съжаление са в комбинация с все още съществуващи рискове, а това ни кара да се тревожим за риск от самодоволство“, добави Лагард.

„Идентифицирала съм две ключови опасения, които имаме в МВФ: едното е трайно ниската производителност, а второто – прекомерните неравенства, които се увеличават с тази ниска производителност“, каза тя след среща с ръководителите на други водещи глобални икономически организации и германския канцлер Ангела Меркел в Берлин.

Въпреки влиянието на администрацията на американския президент Доналд Тръмп Меркел заяви, че няма причина да вярва, че мисията в МВФ е застрашена по какъвто и да е начин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 32 rate down comment 1
KPetkov
преди 7 години
Истина е. Бъфет ще трупне още 2-3 млрд. долара тази година. Средно с него всички българи ще забогатеем с по 430 долара ;-) А колкото по-малко оставаме толкова повече ще богатеем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 35 rate down comment 1
majnata
преди 7 години
Надяват се ,че мантрата повторена от Блумбърг и после от хилядите високоговорителчета по света кат Инвестора , евентуално ще стане истина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 35 rate down comment 2
nobel
преди 7 години
Къде ги виждат тези "добри перспективи" за мен завинаги ще си остане тайна заключена с много ключове. Освен ако не гледат на кристална топка, разбира се.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още