IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бордът на избирателната комисия в Либия се оттегля

Страната не е в състояние да проведе вота за президент, насрочен за 24 декември, посочват ключовите служители

12:06 | 22.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Allan Tannenbaum/Bloomberg</em></p>

Снимка: Allan Tannenbaum/Bloomberg

Ключови служители в избирателната комисия на Либия са подали оставка, съобщава Bloomberg.

Според тях страната не е в състояние да проведе вота за президент, насрочен за 24 декември, съобщава Fawasel Media, като цитира ръководителя на организацията.

Оттеглянето на борда на директорите беше обявено от шефа на комисията Емад ал-Сайех. Това се случва, след като дейността на спомагателните избирателни комисии беше прекратена във вторник като допълнителен знак, че е малко вероятно гласуването да протече по план.

Либийският парламент все още не е направил официално съобщение, а избирателната комисия не е пуснала окончателен списък с кандидати.

Сред тези, които се регистрираха за участие в изборите, е синът на Муамар Кадафи Сейф ал-Ислам, както и източният военен командир Халифа Хафтар и Абдул Хамид Дбейба, министър-председател на правителството на единството.

Изборите в Либия са ключова стъпка след продължителните преговори с посредничеството на ООН, насочени към прекратяване на десетилетния на конфликт, който опустоши северноафриканската нация от ОПЕК и разби икономиката ѝ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още