IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отава обяви извънредно положение

„Конвоят на свободата", започна като движение срещу въведеното от канадските власти изискване за ваксинация, но прерасна в по-широка проява на недоволство

09:22 | 07.02.22 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>&nbsp;Снимка: David Kawai/Bloomberg</em></p>

 Снимка: David Kawai/Bloomberg

Кметът на Отава Джим Уотсън обяви извънредно положение в града, което да помогне за справяне с безпрецедентните 10-дневни блокади от протестиращи шофьори на камиони, който парализираха канадската столица, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„(Мерките) отразяват сериозната опасност и заплаха за безопасността и сигурността на гражданите, които създават продължаващите демонстрации, и подчертават нуждата от подкрепа от други институции и клонове на правителството", посочи в изявление кметът.

Уотсън, който по-рано днес се оплака, че демонстрантите са повече на брой от полицаите и контролират ситуацията, не даде подробности за това какви мерки може да наложи.

Протестът, наречен "Конвой на свободата", започна като движение срещу въведеното от канадските власти изискване за ваксинация на преминаващите границата със САЩ шофьори на камиони, но прерасна в по-широка проява на недоволство против обществените здравни мерки и правителството на премиера Джъстин Трюдо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 2 години
той от пуканки се е докарал до туй дередже ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 2 години
Дано, ама надали..;) Ама ти си купи повечко пуканки, да не стоиш без работа, докато се учиш пред клавиатурата на разни иширети от живота... ;) :lol: И не губи вяра - животът ще продължи... под някаква форма... ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
korn
преди 2 години
Евала на канадците. Дано и на други места хората се организират и спрем тази история с Ковида. Интересно беше, научихме много неща за живота, но живота трябва да продължи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Petar2015
преди 2 години
Сега ще ги обяват за терористи и ще ги набият демократично.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още