IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Решенията в Агро финанс АДСИЦ няма да се вземат с единодушието на директорите

Акционерите решиха срокът на съществуване на дружеството да бъде променен на безсрочен

10:39 | 08.11.10 г.
Решенията в Агро финанс АДСИЦ няма да се вземат с единодушието на директорите

Решенията си Съветът на директорите на Агро Финанс АДСИЦ няма да взема с единодушие, показва протокол от Общото събрание на акционерите, проведено на 2 ноември 2011 г., публикуван чрез Бюлетин Investor.bg. Така проекторешението не беше прието от акционерите.

Предложението бе решенията, изискващи единодушие на СД, да са от чл. 43, ал. 2 на устава и да включват точки 1, 2, 3, 7 и 8. Те касаят покупката и продажбата на недвижими имоти, сключването и прекратяването на договори с обслужващи дружества, контролиране на договорите с обслужващите дружества, инвестиране на свободните средства на дружеството и сключване на договори за банкови кредити.

В момента Съветът на директорите е съставен от три лица, а именно Десислава Йорданова (изпълнителен директор), Сава Савов и Валентина Цонева.

Акционерите са одобрили проекторешението срокът на съществуване на дружеството да е безсрочен, след като досега беше до 23 февруари 2013 г.

През октомври Бромак ЕООД, което е собственик на ТБ КТБ, стана най-голям акционер в Агро финанс АДСИЦ с дял от 21,63%.

На второ място по големина на дела е Caceis Bank Deutschland с 21,18%. С по 7% от капитала на АДСИЦ-а са професионалният, универсалният и доброволният фонд на ПОК Доверие.

Делът на отдадената под наем и аренда земеделска земя на Агро финанс АДСИЦ достига 88%, или 115 хил. дка, при средна наемна цена от 20 лв./дка за стопанската 2009/2010 г.

Към 30 септември 2010 г. фондът притежава 130 958 дка. Дружеството не притежава градска земя (парцели) или други недвижими имоти освен земеделска земя.

Агро Финанс АДСИЦ отчете 46% ръст в приходите и печалба от 300 хил. лв. за третото тримесечие на 2010 г.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 2,16% до 0,95 лв. за акция и 30,6 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Агро Финанс АД(AGF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още