IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облигациите на Авто Юнион Груп ще получат допълнителна сигурност

Вземанията на облигационерите ще бъдат обезпечени със застраховка, а Авто Юнион АД ще стане поръчител

10:02 | 10.12.10 г. 1
Облигациите на Авто Юнион Груп ще получат допълнителна сигурност

Облигациите на Авто Юнион Груп АД ще получат допълнителна сигурност, като вземанията им ще бъдат обезпечени със застраховка, а Авто Юнион АД ще стана поръчител, показва покана за общо събрание на облигационерите, свикано за 29 декември 2010 г. Поканата е публикувана чрез БФБ-София.

Застраховката ще важи до датата на пълно погасяване на облигационния заем и ще е сключена със ЗД Евроинс АД.

Предвижда се и да бъде прието решение за промяна на коефициентите по емисия облигации на Авто Юнион груп  съгласно предложения на облигационери.

Облигациите на дружеството са за 7,5 млн. евро с падеж на 14 април 2014 г. Лихвеният процент е 9,5%.

В края на 2009 г. общото събрание на облигационерите на Авто Юнион Груп взе решение да обезпечи вземанията на облигационерите с недвижими имоти, с което направи облигациите по-атрактивни. Бе учредена ипотека върху Хотел Ела в к.к. Боровец заедно с поземления имот, върху който е построен, както и върху поземлен имот в гр. Варна, на който са разположени шоуруми на Опел, СААБ и Шевролет.

Тогава най-голям държател на облигации беше Евроинс Иншурънс Груп ЕАД, който е част от групата на Еврохолд.

През 2010 г. обаче Еврохолд България АД продаде 91% от дружеството Еврохотелс, притежаващо хотел Ела, с което обезпечението по облигациите намаля.

Авто Юнион Груп отчита спад в продажбите за деветмесечието на 2010 г. от 22,8% на годишна база, което е значително под средното понижение за пазара, се казва в деветмесечния консолидиран отчет на Еврохолд България, който е едноличен собственик на капитала. Към 30 септември пазарният дял на групата в продажбата на нови автомобили се запазва на равнище от 12,9% с общо 1695 реализирани продажби на автомобили спрямо 10,8% пазарен дял за същия период на 2009 г.

Свързани компании:

Астерион България АД -облигации(8AVA)

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
blago72
преди 13 години
Не бих рискувал с корпоративни облигации...Може би срещу 30-на процента доходност..но...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още