IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционер на Холдинг Пътища предлага продажба на губещите му дъщерни дружества

Според Евробилдинг 2000 ООД, което има дял от 18%, така холдингът ще може да покрива изискванията за положителен финансов резултат при участието си в тръжни процедури

13:36 | 18.06.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Акционер на Холдинг Пътища предлага продажба на губещите му дъщерни дружества

Евробилдинг 2000 ООД, като акционер на Холдинг Пътища АД, е предложило изменение в дневния ред на предстоящото на 30 юни общо събрание на холдинга, което касае неговите губещи дружества.

Евробилдинг 2000 предлага да се потърсят купувачи на дружествата от групата, които са показали незадоволителни резултати, като минималната продажна цена следва да бъде определяна от вещи лица.

Предвид нарастващата конкуренция все по-често се налага като изискване в тръжните процедури, в които Холдинг Пътища участва, участниците да имат положителен финансов резултат за последните няколко години (обикновено три), се казва в мотивите за предложеното изменение на дневния ред, публикувани чрез Бюлетин Investor.bg.

Предвид този факт и като следствие от икономическата криза, смятаме, че някои от дружествата в холдинга няма да покажат положителни резултати, което ще затрудни бъдещото им присъствие на пазара и ще създаде сериозни предпоставки през следващите години Холдинг Пътища да реализира отрицателен консолидиран финансов резултат, се посочва там.

Към края на март Евробилдинг 2000 ООД притежава 18,05% от капитала на Холдинг Пътища, а останалите акционери с дял от над 5% са АБВ Инженеринг ООД (37,96%) и Васил Крумов Божков (10,57%).

През април делът на Васил Божков в холдинга падна под 1% за сметка на този на Мак Кап ЕАД, чието участие наскоро достигна 10%.

Акциите на Холдинг Пътища приключиха без промяна петъчната търговия на БФБ на ниво от 0,53 лв. за брой, което представлява понижение от 14% от началото на годината и спад от 64% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 16,3 млн. лв.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 5
SEBULBA
преди 12 години
Ами те печелившите ги продадоха, сега като продадат и губещите, на какво ще бъдат холдинг ? Чиста акция...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още