IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гамакабел ще получи 1,63 млн. лв. безвъзмездно по европрограма

Спечелилият проект на стойност 3,25 млн. лв. е за технологична модернизация на производството в предприятието

10:54 | 10.11.11 г.
Гамакабел ще получи 1,63 млн. лв. безвъзмездно по европрограма

Гамакабел АД, Смолян е подписало договор по одобрен проект за безвъзмездна финансова помощ в размер на 1,63 млн. лв. по оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Проектът за технологична модернизация на производството в предприятието е за 3,25 млн. лв., като 50% е самоучастие. Предвидените дейности по проекта са насочени към модернизация на част от технологичното оборудване за производството на по-високотехнологични продукти. 

Дейностите се изразяват в закупуване и въвеждане в производството на дълготрайни материални активи като автоматизирана изпитвателна система за кабели, многоходова изтеглачна машина за медни жила, усукваща машина за голи медни жила, усукваща машина за изолирани жила, оплитаща машина за кабели и 6 броя флаерни отдаващи устройства с принудително отдаване.

Гамакабел АД отчита 2,3 млн. лв. загуба за деветмесечието на 2011 г., както и спад на продажбите с 20% на годишна база до 41,2 млн. лв. Разходите за лихви за периода са основна причина за загубата, като те са за 1,95 млн. лв. Задълженията към банки са за 26 млн. лв. към 30 септември 2011 г.

Дружеството поиска увеличение на кредитирането от ПИБ до 14 млн. евро през лятото на тази година, след като през 2009 г. бе договорило финансиране за 10 млн. евро.

За последните 12 месеца акциите на Гамакабел АД поскъпват с 25% на годишна база до 25 лв. за брой и 30 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Гамакабел АД(4GA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още