IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енергони търси инвестиционен посредник за увеличението на капитала си

За да бъде успешно увеличението, компанията трябва да привлече към 5,5 млн. лв.

10:30 | 05.09.12 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Енергони търси инвестиционен посредник за увеличението на капитала си

„Енергони АД приканва инвестиционните посредници с капитал не по-нисък от предвидения в закона, желаещи да обслужват увеличението на капитала, да заявят желанието си и условията, при които искат да работят“, гласи съобщение на дружеството, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

Увеличението на капитала е решено да бъде с 10%, или с до 54 756 300 акции с емисионна и номинална стойност 1 лв. To ще се счита за успешно, ако бъдат платени минимум 5 475 630 акции, което е 10% от предложеното увеличение и 1% от капитала на дружеството.

„Съобразявайки се се с икономическата обстановка, Съветът на директорите на Енергони АД е решил увеличението да се извърши на няколко етапа“, се казва в съобщението. Първоначално се планираше увеличение с 1 млрд. акции.

Акциите на Енергони АД поевтиняват с 58% за последните 12 месеца до 1,31 лв. за брой и 717 млн. лв. пазарна капитализация. В момента има оферта купува на цена от 0,65 лв. за акция и оферта продава на 1,17 лв. за акция.

Свързани компании:

Енергони АД(2EL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
BigBear
преди 11 години
Интересно е кои инвестиционни посредници и брокери ще заложат репутацията си, за да направят това "увеличение на капитала". Акционерите на Енемона вече загубиха от опита да се изкарат едни "лесни пари". Все пак има надежда, че е останал някакъв здрав смисъл в инвестиционната общност - на компаниите които имат инвестционна стойност никога не се налага да пускат обявление, за да търсят най добрите брокери - те вече чакат на опашка пред врата... Не препоръка за покупко продажба на споменатите акции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Петър Нейков
преди 11 години
Благодаря, коригирахме!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
THE TRADER
преди 11 години
Ако в "момента има оферта продава на цена от 0,65 лв. за акция и оферта купува на 1,17 лв. за акция", то тези оферти отдавна нямаше да ги има, т.е. щеше да се е сключила поне една сделка!!! Но това доказва още веднъж, че редакторът Нейков не си върши работата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още