IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Булленд ще гласуват за смяна на Съвета на директорите

Предложени за нови членове са Иван Мънков, Данко Идакиев и Светослав Антонов, съответно от Еврохолд, Нисан София и Синтетика

16:26 | 18.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Акционерите на Булленд ще гласуват за смяна на Съвета на директорите

УПФ Бъдеще в качеството си на акционер с над 5% дял в Булленд инвестмънтс АДСИЦ свиква общо събрание на акционерите на 27 ноември 2012 г., съобщи дружеството чрез БФБ-София.

На събранието е предложено освобождаване на всички членове на Съвета на директорите, като на Пламен Пенчев, Валентин Карабашев и Стефан Асенов ще бъдат изплатени тантиеми в размер на 2% от печалбата за деветмесечието на 2012 г., на база устава на дружеството.

Предложени за нови членове са Иван Мънков, Данко Идакиев и Светослав Антонов, които понастоящем заемат постове съответно в Еврохолд България, Нисан София ООД и Синтетика АД.

Акционерите ще гласуват за определяне на възнаграждението на новоизбраните членове на Съвета на директорите, както и за промяна на седалището и адреса на управление на дружеството, който вече ще е гр. София, бул. Христофор Колумб 43, където е централата на Еврохолд.

Ще бъдат гласувани и промени в устава, сред които е отпадане на 2% тантиеми за Съвета на директорите, като възнаграждението им вече ще се гласува от Общото събрание на акционерите.

Също така Съветът на директорите ще бъде овластен да издава облигации до 40 млн. лв., в срок от пет години от вписване на промените в устава в Търговския регистър.

Булленд Инвестмънтс АДСИЦ отчете 96% ръст на печалбата до 1,2 млн. лв. за деветмесечието на 2012 г., реализирана на база продажба на земеделски земи.

Акциите на Булленд инвестмънтс АДСИЦ поскъпват с 40% за последните 12 месеца до 1,02 лв. за брой и 13,3 млн. лв. пазарна капитализация, като е разпределен и брутен дивидент от 0,096 лв./акция.

Свързани компании:

Булленд инвестмънтс АДСИЦ(LAND)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още