IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН наложи временна забрана на търговото за Арома Козметикс

Комисията е потвърдила проспект за облигации на ТЕЦ Бобов дол ЕАД

12:16 | 18.01.13 г.
Автор - снимка
Редактор
КФН наложи временна забрана на търговото за Арома Козметикс

Комисията за финансов надзор е издала временна забрана за публикуване на търговото предложение от Димитър Луканов и Лукан Луканов за акции на Арома козметикс АД от останалите акционери на дружеството. Предложената търгова цена беше 4,78 лв./акция. Решението е взето на вчерашното заседание на КФН.

Регулаторният орган е потвърдил проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия облигации, издадени от „ТЕЦ – Бобов Дол” ЕАД, с. Големо Село.  Емисията е в размер на 3,5 млн. лв., разпределени в 3 500 обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми, обезпечени, лихвоносни и неконвертируеми облигации, с номинална стойност 1 000 лева всяка.

Също така КФН е вписала емисия акции, издадени от Зърнени храни България АД, в резултат на увеличаване на капитала на дружеството от 170 785 600 лв. на 195 660 287 лв. поради извършено преобразуване чрез вливане на Химимпорт груп ЕАД в Зърнени храни България АД. Вписаната емисия е в размер на 24 874 687 броя обикновени, безналични, поименни акции, с номинална стойност 1 лев всяка.

Надзорът е издал и допълнителен лиценз на Животозастрахователен институт АД за застраховка Заболяване за следните рисковете: фиксирани парични суми; обезщетения; комбинация от предните две.

Свързани компании:

Арома козметикс АД(ACZ)

Зърнени Храни България АД(ZHBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още